Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 4 van de 4
 1. #1

  Stanley #6 bankschaaf met Ray Iles schaafbeitel

  foto 1 (1).JPG

  Een hele goede Stanley #6 schaaf. Een korte reischaaf of voorloper. Model is gemaakt in Engeland, dus niet heel oud. Maar hij is helemaal goed. De zool is echt vlak, de kikker zit als een huis, de beitel is ook vlak en de keerbeitel sluit keurig aan zonder gapende kieren. Kortom, even slijpen tot de gewenste scherpte en hij is zo bruikbaar. Het wordt natuurlijk nooit een Lie Nielsen, maar wat betreft de kwaliteit is het verschil marginaal.

  De schaafbeitel is van het merk Ray Iles uit Engeland is met verzendkosten zo al 35 euro waard. Hij is 2.8 mm dik en gemaakt van ouderwets goede O1 koolstofstaal. De spiegelzijde is licht hol, waardoor hij makkelijk te vlakken is. Wat dus al gedaan is.

  Vraagprijs 75 euro.

  foto 2 (1).jpg

  foto 4.JPG

  foto 3 (2).jpg

 2. #2
  Gisteren was ik een beetje gehaast. Dus vanochtend de beitel geslepen en de oxidatie op de zijkanten van de schaaf en de keerbeitel er af gepoetst. Hij is nu wat mooier en nu echt direct bruikbaar. Mijn laptop is kapot dus morgen even een nieuwe foto posten.

 3. #3
  Tja, het is maar een Iphone foto, maar zo ziet hij er nu uit.

  foto.jpg

  Het is gewoon een nette schaaf, en wat meer is, hij is technisch perfect in orde.

 4. #4
  Ik stuur je een PB'tje Seek, ik heb absoluut interesse!

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top