Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 7 van de 7

Onderwerp: oud wijf

 1. #1

  oud wijf

  Tjonge, kom je ergens halverwege de vorige eeuw als babymeisje ter wereld, ga je gewoon "de zorg" in en dan kom je er aan het eind van de rit achter dat je in het verkeerde lijf geboren bent: want diep van binnen ben je eigenlijk een TIMMERMAN!!!
  Gelul natuurlijk . Maar wel serieus ben ik een vrouw van middelbare leeftijd, onlangs voor de lol aan een houtbewerking/meubelmaker cursus begonnen met als ambitie "wat mijn hoofd bedenkt moeten mijn handen toch kunnen gaan maken?".
  Na anderhalve cursus durft mijn hoofd even niks meer te bedenken: want nooit bedacht hoeveel (precissie en vakmanschap) er komt kijken bij een eenvoudig werkstukje... En wat genet ik er van: kijken, rekenen, snappen, meten en op de milimeter werken; het leren hanteren van een vlijmscherpe beitel, het lekkere gevoel onder je handen als die schaaf na een hoop geploeter eindelijk precies doet wat je wilt dat hij doet... Ooit hoop ik echt wel aan eigen projecten te durven beginnen, tussen de bedrijven door natuurlijk want die baan in de zorg is er nog steeds. Maar voor nu in elk geval een hoop leerzame inspiratie op dit forum!

 2. #2
  Moderator
  Ingeschreven
  Nov 2008
  Locatie
  zwolle
  Berichten
  6.103
  Blog Berichten
  1
  Welkom !!

  Tof dat je bent begonnen met hetgeen je het liefste zal doen !
  met vriendelijke groet,
  rick
  http://thewoodworkersattic.blogspot.com/

 3. #3
  Athanor
  Guest
  Welkom op het forum! Veel genoegen met je nieuwe "beroep".


  Fons

 4. #4
  Hoewel "Timmermens" tegenwoordig de politiek correcte term blijkt te zijn vind persoonlijk het woord "Timmervrouw" erg stoer. Dan kan je ook gewoon meisje blijven, scheelt weer

  Welkom!

  Groet, Rob.
  "I may be left handed but I am always right"

 5. #5
  Met een baan in de zorgwekkende zorg is niks meer zeker, wat afleiding van die zorgen kan geen kwaad... Zorg wel dat je niet uitschiet met die vlijmscherpe beitel of je belandt zelf in de zorg.

 6. #6
  Durven is doen. Dus mouwen opstropen en leren van je eigen fouten. Veel lezen helpt om achteraf snel tot de oorzaak te komen. Begin eens met planken en maak je eigen vogelhuis en voederplank bijvoorbeeld, of maak een kast en als dat niet werkt maak er vogelhuisjes van.

 7. #7
  Precies, oefening baart kunst.

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top