Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 5 van de 5
 1. #1
  Senior Member
  Ingeschreven
  Nov 2010
  Locatie
  Heist o/d Berg
  Berichten
  278

  Nog maar eens parket.

  Ik weet het, de meesten onder jullie zal mijn gezaag over parket de strot uitkomen maar ik heb toch nog een vraagje.
  Bij rondneuzen op het net heb ik gezien dat er verschillende parketzaken ondervloer verkopen onder de vorm van 'broodjes'. Dit is een soort spaanplaat ( al dan niet behandeld tegen vocht) in kleine stukken gezaagd ... Welke voordelen zouden die hebben tegenover OSB of multiplexplaten ?
  Ik denk als je ondervloer ( chape ) niet helemaal glad ligt dat je met de broodjes gewoon de ondervloer gaat volgen, daar waar er met een volledige plaat toch min of meer een correctie gebeurd. Of heb ik het mis ?
  gr,
  Danny

 2. #2
  Klopt, die broodjes worden vlak geschuurd. Als je een hele plaat op een ongelijke vloer legt, draagt deze niet overal en blijft de vloer veren.
  sometimes you just need a bigger hammer

 3. #3
  Senior Member
  Ingeschreven
  Nov 2010
  Locatie
  Heist o/d Berg
  Berichten
  278
  Weeral wat geleerd. Ik heb op YouTube enkele filmpjes bekeken over vloeren schuren....Ik ga met de bandschuurmachine schuren en de finishing touch met rotex en daarna met de ETS 150 achterna. Toch maar aan de chappers vragen zo strak mogelijk te werken, dat maakt mijn werk heel wat eenvoudiger...
  gr,
  Danny

 4. #4
  Je bedoelt, schuren met een parketbandschuurmachine?

 5. #5
  Senior Member
  Ingeschreven
  Nov 2010
  Locatie
  Heist o/d Berg
  Berichten
  278
  Sorry Tjeerd ,een beetje laat gezien. Wegens het uitkappen van de vloer en andere minder aangename werken ben ik de laatste week niet op het forum geweest.
  Ik schuur met een gewone bandschuurmachine , een oudje van Bosch. Beresterk . Wel op de knieën werken, misschien niet zo handig, maar die parketschuurmachines zijn ook niet ideaal.
  gr,
  Danny

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top