Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 7 van de 7
 1. #1

  Motorprobleem met JET houtdraaibank

  Beste forumleden, Ik heb onlangs een nieuw JET JWL 1220 gekocht. Nu heb ik een probleem met de machine gehad, tot nu toe eenmalig. De motor verloor veel vermogen na langdurig gebruik achter elkaar en maakte ander geluid. De motor werd erg heet en ik kon de draaibank met de hand stil leggen. Voor mijn gevoel ging de machine van 500 watt naar 50. Het probleem lijkt de volgende dag verdwenen. Ik heb al contact gehad met de dealer, die kende het probleem niet, ik hoor nog van hen.

  Wat denken jullie en graag jullie advies. Is de motor nu misschien beschadigd door de verhitting of is dit misschien een bescherming van de machine tegen de oververhitting? Motor laten vervangen als ze daar aan mee willen werken?

  Groet, Milo

 2. #2
  Klinkt als een overbelasting van de motor. Het kan goed zijn dat er een thermische beveiliging in ingebouwd zit waardoor er na afkoeling gewoon mee gewerkt kan worden. Probeer eerst wat licht draaiwerk uit en ga dan steeds zwaarder, rekening houdend met de capaciteit van de machine natuurlijk.
  Met vriendelijke groet,

  Martijn.

  Met de fouten die ik maak, creeër ik

  www.facebook.com/willemsontwerp
  http://www.willemsontwerp.nl/

 3. #3
  Ik denk eerlijk gezegd, dat het geen motorbeveiliging is geweest.

  A - Dan zou de dealer het symptoon moeten herkennen;
  B - motor beveiliging gaat normaal gepaard zonder 'bijgeluiden';C - Motor zou dan volledig stoppen, Milo kan de draaibank met de hand stil leggen, maar draaide dus nog wel.

  Ik zou de motor (of zelfs de complete bank) om laten ruilen.

  BTW: Heb verder geen kennis van de genoemde JET draaibank, dus ...........

 4. #4
  Bedankt voor jullie reacties. Aangezien ik er alleen kleine stukken hout in heb gehad lijkt overbelasting me niet het geval. Maar ik dacht ook meteen aan zo'n overbelasting beveiliging. Echter staat er in de JET handleiding niets over een dergelijke overbelasting beveiliging. Ik ga er achteraan bij de dealer. Bedankt!

 5. #5
  Ik heb ook een kleine jet 1220 denk ik. Wat zou kunnen is dat de spanning op de snaar te licht was. ? Dat hendeltje links onder op de machine bij de motor. Niet te strak zetten. En ja de motor word vrij warm.

 6. #6
  @temmink.

  Of de dealer is zo'n dozenschuiver
  Voordat zo'n beveiliging inkomt kan er al een hoop schade gemaakt zijn en een motor staat door centrifugale krachten nooit meteen stil. Tenzij er een elektronische rem op zit. Mijn redenatie gaat dan ook uit naar alleen het lezen van wat Milo schreef, kan de geluiden daarbij niet horen. Dat kan van alles zijn.

  @Milo,

  Als het al bij licht werk gebeurd dan is het zeker niet onverstandig dit bij de dealer neer te leggen. Succes !
  Met vriendelijke groet,

  Martijn.

  Met de fouten die ik maak, creeër ik

  www.facebook.com/willemsontwerp
  http://www.willemsontwerp.nl/

 7. #7
  Ik lees de laatste berichten hier nu pas, ik heb er blijkbaar geen melding van ontvangen.
  Inmiddels heb ik de motor omgeruild voor een nieuwe bij de dealer, probleem opgelost. Wat er nou mis mee was weet ik dus niet.

  De motor werd in ieder geval abnormaal heet maakte ongebruikelijke geluiden inclusief met het vermogensverlies. Ik span de v snaar nooit te strak, die hangt op het gewicht van motor en net wat extra.

  Bedankt voor de reacties!

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top