Welkom bij www.woodworking.nl.
Pagina 1 van de 2 12 LaatsteLaatste
Resultaten 1 tot 10 van de 13
 1. #1

  Fijnstoffilter, what to choose..

  Ik merk dat er relatief weinig info over te vinden valt, vandaar hier even mijn situatie/vraag.. Ik heb afgelopen week een amper gebruikte Tendotools TT3000 kunnen kopen, en wil deze o.w.v. longproblemen in het verleden ook meteen upgraden met een fijnstoffilter.

  Nu zijn er twee opties bij Tendotools zelf: een exemplaar van 610mm hoog en eentje van 1220mm. Verschil in debiet kan ik helaas niet vinden. Beiden al vrij prijzig, dus zocht ik naar goedkopere alternatieven die ik dan vond bij HBM. De 610mm filter kost daar ±180 EUR t.o.v.231 EUR bij Tendotools.

  De afzuiging gaat gebruikt worden op (zeker in vergelijking met de meesten hier) bescheiden hobbymateriaal zeg maar.. Dus ik vermoed dat ik wel gewoon weg kom met de kleine variant van 610mm.

  Nu is mijn vraag: doe ik er slecht aan om de HBM filter te kopen, of gaat er weinig tot geen verschil in zitten met de TT filter? Alternatieven zijn ook altijd welkom..

 2. #2

 3. #3
  Dat topic heb ik inderdaad al eens doorspit, een aparte unit staat ook gepland. Ik ben een combinatie met een ontvochtiging aan het overwegen maar dat blijkt niet zo simpel te zijn. Alleszins is mijn bedoeling om al een groot deel van het fijn stof ook al uit de lucht te houden door één van bovenstaande filters op de afzuiging te monteren.

 4. #4
  Ik denk dat je met het kleine filter wel wegkomt. Op termijn zou je kunnen overwegen om een cycloon er voor te zetten, die haalt een hoop stof uit de afgezogen luchtstroom voor het door je filter moet, en houdt dus je filter langer schoon.

 5. #5
  Maar ja, hoe kom je aan een goede gebruikte cycloon :-)
  . . . Als er 1 gereedschap over de dam is staat zo je werkplaats vol . . .

 6. #6
  Gezien het feit dat een paar goede gebruikte longen veel lastiger is, zou ik, hoe gierig ik ook ben, toch een nieuwe overwegen als er geen gebruikte te vinden is.....

 7. #7
  Daar kan ik mijzelf ook in herkennen.. Maar de voorbije maanden is er al een smak geld naar deze beginnende hobby gegaan, en omdat de aankoop van een huis ook nog steeds op de loer ligt moet ik mezelf toch wat proberen te temperen. Ik denk dat ik in eerste instantie ga opteren om er zelf eentje in mekaar te steken. Genoeg 'DIY-inspiratie' te vinden betreffende deze cyclonen.

 8. #8
  Jurriaan had net een hele mooie te koop voor mooie prijs vandaar mijn opmerking , maar hij is al verkocht volgens mij.
  . . . Als er 1 gereedschap over de dam is staat zo je werkplaats vol . . .

 9. #9
  Een basis voor een zelf te bouwen cycloon kan een simpele prullenbak zijn. Heb ik ook gedaan en hoewel het er absoluut niet uitziet werkt het prima!

  http://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/40295439/

  Mijn prototype deed het zo goed dat ik geen andere meer gemaakt heb. Toch eens doen, deze ziet er wel heel slordig uit. Zie foto, spreekt voor zich.

  SAM_3159.jpg
  SAM_3160.jpg

  Hij staat op een lege verfemmer die precies in de ingefreesde ring past. Karcher stofzuiger er op en gaan, de zak blijft leeg en de filter helemaal schoon. 50mm slang voor een paar centen gekocht bij een tuincentrum (vijverafdeling) en de PVC delen gewoon bij de bouwmarkt. Krap ochtendje werk als je het wat netter maakt dan ik gedaan heb

  OVerigens is het idee niet van mezelf hoor, ik heb het ook ergens gezien (hier?)

  Succes!!

  Groet, Rob.
  "I may be left handed but I am always right"

 10. #10
  Ik heb gewoon voor 15 euro zo'n aszuiger gekocht bij de Aldi. Daar kan ik mijn eigen stofzuigerslang insteken en dat werkt perfect.
  Het grootste deel van de zooi komt niet in mijn stofzuiger terecht en die aszuiger kieper ik leeg in de container.

  Als dat ding open is, ziet het er helemaal niet erg "cyclonisch" uit en toch werkt het perfect. Zal zometeen even een fotootje maken.

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top