Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 5 van de 5

Onderwerp: vlot gebouwd

 1. #1

  vlot gebouwd

  kweet niet of het wel tussen de jachten en boten thuishoort, maar het drijft in elk geval ook.

  Ik had een oud vlotje van ongeveer 250 x 250 wat met gecapte PVC pijpen als drijvers was opgebouwd. Dit had ik erbij gekregen toen ik een woonark kocht.
  oud vlot.jpg

  Ik kreeg van mijn zwager een partij hout wat in de scheepvaart als stuwhout gebruikt is, helaas is die bron opgedroogd en komt dat niet meer mijn kant op.
  Ongeveer 225 lang 14 breed en 4 dikin visio maar eens wat aan het tekenen gegaan en uitgekomen op een maat van 230 x 460.
  Deze breedte werd ook een beetje bepaald door de lengte van de planken, voor de lengte was meer de hoeveelheid planken die ik had, en wat ik kon krijgen aan drijvend vermogen uiteindelijk bepalend voor de totale maat.

  Voor de drijvers heb ik uiteindelijk bij een industriele spuiterij in Lexmond voor een paar Vlaaien een 80 tal 20 liter jerrycans, voor hun is dit fust van de verfverdunner en afval, op kunnen halen.
  Deze waren 23 x 29 x 35, ik had bedacht deze in vakken in te delen waar ze met 4 tegelijk naast elkaar in konden:
  Vlot-tankdetail.jpg

  Uiteindelijk kwam ik zo op 4 vakken in de breedte en 6 vakken in de lengte (vond het wel een mooie maat zo), ik was begonnen met het buitenkader en de dwarsplanken voor de lengte vakken, daarop een paar oude vlonderplanken, die ik als bodem heb gebruikt om te zorgen dat de tanks er niet naar onderen uit konden vallen. (bij het tewater laten)

  IMG_1397.jpg

  Daarna de 2de laag erop vastmaken zodat de vakken zich begonnen te vormen, met behulp van vertikale klossen.

  IMG_1401.jpg

  Dan is het een kwestie van stukkie bij beetje verstevigen hier en daar een extra stukje oude vlonderplank gebruiken, de buitenkant van de tweede laag voorzien (onderste in elk geval) en de de tanks erin en dan het dek erop:

  IMG_1403.jpg
  (Tuinbank op de achtergrond is ook eigenbouw en dient ook als "oud" hout opslag)
  IMG_20130412_155156.jpg

  Daarna nog de bovenplank aan de buitenkant erop gezet en te water gelaten, rollen eronder, dompelen en doordat de planken in de lengte eronder zaten ging dat eigenlijk prima.
  Ligt alweer een tijdje aan de zijkant van onze ark te drijven en is al voor meerdere klussen op het water naar andere adressen geweest, vanddar ook het extra plaknje voor de BB.

  IMG_1410.jpg
  Laatst gewijzigd door fantic; 05-05-15 om 22:33.
  If you can't fix it with a hammer, it must be electrical.

 2. #2
  Leuk, is het geheel ook nog een beetje stabiel ?
  Met een hamer past alles...

 3. #3
  zelfs als je met 5 man op 1 kant gaat staan krijg je nog geen natte tenen, vlot zelf weegt een 400kilo (geschat) en een lift van dicht tegen de 1600kilo.
  If you can't fix it with a hammer, it must be electrical.

 4. #4
  Leuke ideeën allemaal en kan inderdaad reuze handig zijn! Ik zie hier ook wel iets in voor de kinderen als zwemplatform, en verplaatsbaar!

  jaap

 5. #5
  Dat heb je vlot gebouwd!
  Zeker leuk voor kinderen!

 

 

Labels voor dit Bericht

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top