Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 7 van de 7
 1. #1

  Buffetkast van zelfgemaakte eiken panelen?

  Ik heb er als meubelhobbyist weer een uitdaging bij: in de keuken wil mijn vrouw graag een buffetkast. Het liefst van eiken.
  De deuren (grofweg 65x45 cm) wil ze daarbij qua vormgeving zo simpel mogelijk houden, gewoon 3 of 4 verticale planken tegen elkaar gelijmd. Ook voor de zijkanten zit ik zelf te denken aan eigengemaakte panelen van tegen elkaar gelijmde planken omdat ik kant en klare panelen veel te duur vind. Qua plankenmaat denk ik daarbij aan zo'n 2 x 15 cm of zo.

  Waar moet ik zoal rekening mee houden om het zo solide mogelijk te krijgen en te houden? Is lijmen en goed klemmen tijdens het drogen voldoende om de stevigheid er in te houden? Is verstevigen/verbinden met deuvels of lamello's nodig of aan te raden?

  Kortom: alle tips zijn welkom!

 2. #2
  Lijmen en klemmen met een gewone houtlijm is voldoende.

 3. #3
  Aan de andere kant: lijm is een glibberig goedje dus deuvels of lamello's zijn heel handig om de boel tijdens het samenklemmen op hun plek te houden. Maar structureel hebben ze inderdaad weinig of geen toegevoegde waarde.

 4. #4
  Hoe is het uiteindelijk afgelopen met de buffetkast?

 5. #5
  Het is nog niet afgelopen met de buffetkast .
  Er ligt inmiddels wel een stapel gedroogd steigerhout te wachten en verder te drogen tot ik tijd heb om er aan te beginnen. Steigerhout en geen eiken planken? Ja, want moeder de vrouw vindt een eiken buffetkast er te strak uitzien. Dus hebben we toch gekozen voor waaibomenhout. Als het resultaat straks aan mij kwaliteitseisen voldoet zal ik wel eens wat foto's plaatsen.

 6. #6
  Eiken wagondelen helemaal in tegenwoordig. Of loop ik inmiddels achter.

 7. #7
  Ah jammer, ik was onder andere benieuwd hoe het werken met eikenhout in zo'n soort meubel zou gaan, met grotere panelen en deurtjes etc. Al lijkt me dit met stijgerhout ook niet vanzelfsprekend.

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top