Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 9 van de 9

Onderwerp: Fineer Snijplank??

 1. #1

  Question Fineer Snijplank??

  Hallo allemaal, mijn moeder is binnenkort jarig en ik dacht laat ik een broodplank/snijplank maken. Ik zat eerst te denken aan een endgrain plank maar die worden redelijk snel behoorlijk zwaar wat ook niet altijd handig is. Toen dacht ik aan gelamineerd hout en daarna dus aan vellen fineer kruislinks verlijmen zodat er minder kans is op kromtrekken. Het leek mij wel een leuk effect hebben met afgeronde hoeken e.d. nadeel:je gebruikt wel veel fineer. maar de vraag is heeft iemand hier ervaring mee? tips? trucs? alles is welkom Ik heb redelijke veel eik nog wat essen en wengefineer tot mijn beschikking. Alvast bedankt

  Groeten

  Lars
  Tijd voor een ''wijze'' quote:
  ''Alleen de domme ruimen op, de geniën overzien de chaos...''


 2. #2
  Niet direct als snijplank maar wel in plaatjes van 2mm dik....Dat valt redelijk goed te doen. Je krijgt straks wel een enorm stabiele snijplank. Ga je wel watervaste lijm gebruiken ?

 3. #3
  Bedankt voor de reactie, de bedoeling is om het te verlijmen met titebondIII, dat lijkt mij de beste lijm hiervoor. Ik had gelezen dat druivenpit olie de beste olie was hiervoor? Is dit dezelfde druivenolie die je bij de AH kan kopen?
  Tijd voor een ''wijze'' quote:
  ''Alleen de domme ruimen op, de geniën overzien de chaos...''


 4. #4
  Dat is inderdaad druivenolie die je gewoon in de supermarkt kan kopen.

 5. #5
  Ik gebruik gewone D4 houlijm uit de bouwmarkt, is ook goed.

 6. #6
  Ik had ooit gehoord dat mensen hier allergisch voor kunnen zijn? Ik gebruik zelf meestal de standaard houtlijm van Bison, is dit geschikt genoeg of krijg je problemen met de watervastheid?
  Tijd voor een ''wijze'' quote:
  ''Alleen de domme ruimen op, de geniën overzien de chaos...''


 7. #7
  Senior Member
  Ingeschreven
  May 2010
  Locatie
  Balloërveld (Dr)
  Berichten
  904
  Dag Lars, even ter info; Titebond III is één van de weinige lijmsoorten die in Amerika zijn goedgekeurd om in contact te komen met voedsel.
  Omdat ik mijn snijplanken ook verkoop gebruik ik alleen deze lijm. Maar zoals de Haan ook aangeeft in zijn post doet de normale D3 of D4 houtlijm ook uitstekend werk.
  Voor wat betreft oliën lopen de meningen nogal uiteen. Wat absoluut is af te raden zijn de slaolie, de notenolie en de olijfolie.
  Druivenpit olie wordt hier door een aantal forumleden veel gebruikt. Heb ik persoonlijk geen ervaring mee. Ik gebruik zelf de paraffine olie.
  Wat ik ook wel eens heb gelezen is dat sommigen de tung olie gebruiken. Ook daar heb ik geen ervaring mee.
  Mijn ervaringen met de paraffine olie zijn in ieder geval positief.
  In ieder geval succes!

  Groet,
  Jan

 8. #8
  Bedankt voor de reactie, dit is informatie waar ik wat mee kan! Dan ga ik toch gewoon voor de gewone houtlijm en waarschijnlijk druivenpit olie (de prijs is redelijk laag) Ik heb ook besloten om het maakproces en het resultaat op het forum te zetten. Dus binnenkort weten we of het wat is geworden. Bedankt voor het meedenken allemaal
  Tijd voor een ''wijze'' quote:
  ''Alleen de domme ruimen op, de geniën overzien de chaos...''


 9. #9
  Senior Member
  Ingeschreven
  May 2010
  Locatie
  Balloërveld (Dr)
  Berichten
  904
  Ben benieuwd naar je foto's!

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top