Welkom bij www.woodworking.nl.
Pagina 1 van de 2 12 LaatsteLaatste
Resultaten 1 tot 10 van de 14

Onderwerp: serveerplanken

  1. #1

    serveerplanken

    Gisteren en vandaag een vijftiental serveerplanken gemaakt. Onze zoon is chef-kok bij Strandpaviljoen Struin in Schoorl-Camperduin en hij vroeg erom.
    Het is ordinair 18 mm vuren van Karwei. Planken zijn 85 cm lang en 14 cm breed voorzien van 2 halfronde groeven. Hij gaat ze nog zelf even met de brander te lijf om ze te schroeien.
    IMG_20150408_120148.jpg

    En dit is de bedoeling ervan (prototype van 24 mm en 100 cm lang); te zwaar voor de bediening.
    IMG_1843.jpg
    IMG_1844.jpg
    Groet,
    Pieter

    www.houtdraaien.com

  2. #2
    pieter Neem die plank met De spullen erop maar mee naar Zutphen. Wel even nieuw maken aub.

  3. #3
    ik neem aan dat dit voor vanavond is Pieter, vergadering Open Dag Hout!! Tot straks


    jaap

  4. #4
    Eerst maar eens aan de Friese appeltaart die je mee zou nemen!
    Groet,
    Pieter

    www.houtdraaien.com

  5. #5
    Leuk idee!

    effe kanttekeningetje......hoe hygieninsch is dat? in verband met allerlei regels vanuit de VWA en voedselveiligheid, moet dit niet nog aan regels voldoen qua materiaal enzo?

  6. #6
    Inderdaad,

    Hout is een big no no bij etenswaren. Zou niet graag in dit restaurant willen eten.
    Ben benieuwd wat de keurings dienst van waren hier over te zeggen heeft.
    Voor de rest ziet het er leuk uit.

  7. #7
    Daar wisselen de meningen nogal over. Sommigen zijn voorstander van kunststof snijplanken, terwijl anderen zweren bij hout. De looizuren in het hout zijn goed tegen schimmels e.d. en plastic snijplanken zijn moeilijker schoon te maken dan je zou denken. Als je snijdt, snij je de plank een beetje open, duw je je kip/zalm etc in het plastic wat vervolgens weer dichttrekt. In die dichtgetrokken groef vinden de bacterieën het vervolgens heerlijk om door te groeien.

    Hout is dus zo slecht nog niet, maar daar is vast ook het een en ander op aan te merken, waarschijnlijk niet in het minst door de keuringsdienst van waren.

  8. #8
    Ik vind dit wel een goed punt, maar ben het met MerkiMac eens, plastic geeft wel een schoon idee, maar ik krijg de planken regelmatig alleen schoon door ze schoon te schrapen met m'n mes, terwijl hout prima schoon wordt. Hoe dan ook: een beetje extra weerstand schijnt ook geen kwaad te kunnen ;-) Smakelijk plankje trouwens!

  9. #9
    Klopt helemaal MerkiMac en HoutHans. Hout is inderdaad weer helemaal terug in de horeca, juist vanwege die antibacteriele eigenschappen. Er zijn tal vab bedrijven en bedrijfjes die hout aanbieden.
    Zie ook ons aller houtgoeroe Rick met zijn snijplanken.
    De VWA (Voedsel- en Waren Authoriteit) is hier helemaal voor. De Keuringsdienst Van Waren bestaat al eeuwen niet meer.
    Groet,
    Pieter

    www.houtdraaien.com

  10. #10
    Daar komt bij dat dit serveerplanken zijn en geen planken waarop rauw voedsel wordt bewerkt.

    Hoe was de appeltaart Pieter??

    jaap

 

 

Forum Rechten

  • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
  • Je mag geen reacties plaatsen
  • Je mag geen bijlagen toevoegen
  • Je mag jouw berichten niet wijzigen
  •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top