Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 5 van de 5

Onderwerp: Gegroet

 1. #1

  Red face Gegroet

  Hoi vakmannen

  Ik ben Emiel, 28 jaar en ben sinds gisteren op jullie forum terecht gekomen. Al mijn hele leven lang heb ik iets met hout, het begon als klein kind al dat ik de bungelow huisjes (van een oom van me) al heerlijk vond ruiken, ik deed vroeger al houtsnijwerk (wat op niks leek vanwege mijn jonge leeftijd) en heb het element hout nooit echt los kunnen laten.

  Ik heb in de afgelopen jaren een aantal kleine projecten gedaan voor familie en kennis. Uit dit werk haalde ik veel voldoening en ging ook vaak enthousiast mee aan de slag. Nu wil ik mijn "hout" hobby en kennis graag uitbreiden en meer dingen gaan maken. Ik ben altijd iemand geweest van heel fijn werk (miniaturen schilderen, zeer gedetailleerd tekenen), dit gaat dan ook terug komen in het werk met hout, uitgaan van mijn zelfkennis . Ik ben ook perfectionistisch dus dat zal in dit geval wel uitkomen.. of niet, tot nu toe kost het me vaak meer geld om iets naar mijn wens mooi te krijgen .

  Ik ben echt een complete 'leek' als het aankomt tot kennis en technieken met hout. Ik heb een aantal studies gedaan (en afgemaakt ^^) maar helaas niks in deze richting, dus dan zijn jullie bij voorbaat gewaarschuwd als ik een term niet begrijp. Maar zoals ik het tot nu toe lees zijn jullie vriendelijke mensen die vooral jullie enthousiasme delen!

  Hieronder een paar foto's van mijn projectjes die ik eerder gedaan heb:

  Een koker in de wc om de afvoer te bedekken, gemaakt van Amerikaans grenenhout
  Een blind dragende schouw met verstekliplas, van steigerhout (dus goedkoop vurenhout):
  En hij staat na 1 jaar nog steeds goed! Gezien hij boven een kachel hangt, verbaast het me dat hij niet zo krom is als een hoepel!
  En nog een spiegelframe, eerste helft verstek gezaagd (voor het zicht) en andere helft hoekverbinding (voor de stevigheid):  Het is nog niet het werk wat jullie maken, maar daar wil ik wel een beetje naar toe en met de info die ik er tot nu toe heb gevonden gaat dat wel goedkomen!!

  mvg,

  Emiel

  PS: sorry voor de lange post en vele foto's!

 2. #2
  Sorry??? Wij zijn hier gek van foto's en mooie verhalen.ga zo door

 3. #3
  Dat ziet er niet slecht uit!
  Die aftimmering van de afvoerbuis vind ik een mooie.

 4. #4
  Moi Emiel,

  Netjes hoor en van harte welkom.

  groeten,
  Hans

 5. #5
  Dit is net werk. Ik zie uit naar meer.

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top