Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 8 van de 8
 1. #1

  pijpje "Massis Fairway" afgewerkt

  Hoewel het toch nog een andere wereld is van alles wat er hier vaak voorbij komt, wilde ik mijn laatste pijp toch ook hier even tentoonstellen.
  Oorspronkelijk wilde ik een Vulcano model maken, een vorm waar ik al een tijdje mee worstel. Ook hier bleek eigenlijk al meteen dat het blok nooit breed genoeg ging zijn voor wat ik voor ogen had. Dus moest ik een ander model kiezen, dat werd een brandy.

  Persoonlijk ben ik echt weg van deze groene beits, ik kan er echt uren naar blijven staren. Het mondstuk is gemaakt japanse ebonietstaaf, met een "mother of pearl" acryl accent erin.

  Om toch de klassieke houtbewerkingssfeer erin te houden: de overgang van het gladde groene deel naar de rusticatie, heeft bij deze wat weg van zwaluwstaarten, wat ik wel een leuk accent vind :-)

  Wat foto's van de making of:
 2. #2
  Mooi gedaan! had je dat mondstuk ook zelf gemaakt?

 3. #3
  Jup, het mondstuk is gemaakt van een staaf 25mm gegoten japans eboniet. De flok (de pen die in het gat van de pijp past zeg maar :-) ) maakt integraal deel uit van het mondstuk, en de accentring is zelfgedraaid van "mother of pearl" acrylstaaf van 20mm en ingelegd.

  Het luchtkanaal boor ik met een tapse boor, die van 5/32" (4mm, maar in de EU vind ik deze boren niet) taps toeloopt naar ongeveer 1.5mm. Langs de mondstukzijde boor ik dan het gat verder door met 2mm, waarna ik het geheel openwerk tot een funnel om turbulentie te voorkomen.

 4. #4
  Senior Member
  Ingeschreven
  Feb 2015
  Locatie
  Kerkdriel, Nederland
  Berichten
  500
  knap gedaan, mooie pijp. Hoe heb je die ribbels erin gemaakt ?
  vriendelijke groet, Peter

  www.bermartcrafting.nl

 5. #5
  Mooi gedaan. Pijp roken spreekt mij aan. Ik hou het roken beperkt tot twee of drie stuks per jaar. Maar dit terzijde. Mijn vraag is waar haal jeer het eboniet vandaag. Heb wel iets gevonden bij janzen in Duitsland maar zoek iets anders.

 6. #6
  Heel erg knap gemaakt.

 7. #7
  Prachtig stukje vakmanschap.

 8. #8
  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Wim Kluck Bekijk Berichten
  Mooi gedaan. Pijp roken spreekt mij aan. Ik hou het roken beperkt tot twee of drie stuks per jaar. Maar dit terzijde. Mijn vraag is waar haal jeer het eboniet vandaag. Heb wel iets gevonden bij janzen in Duitsland maar zoek iets anders.
  Ik ben zelf ook een "beperkte" pijproker op dat vlak :-) Zeker 's winters kom ik er niet aan toe, gemiddeld op jaarbasis zal ik er ook maar 30 of 40 halen waarschijnlijk.

  Het eboniet wordt bij de meesten gehaald van producenten NYH of SEM in Duitsland, maar die hanteren minimum orders van 1000$. Je moet dus via resellers gaan, zoals Janzen pfeifen inderdaad. Ik weet niet wat jij anders zoekt, want het spul dat Janzen verkoopt als Ebonite/ Indian Rubber is precies wat bijna alle pijpmakers gebruiken.

  Vanwege het prijsverschil ben ik momenteel aan de slag met Japans Eboniet, dat ik haal bij Steve Norse van VermontFreehand (http://vermontfreehand.com/) in de VS. Stukken goedkoper en prima van kwaliteit zover ik heb kunnen beoordelen.


  @Berm: de rusticatie op de onderzijde is gemaakt met een 315 freesbitje in een dremel dat ik op de gepaste manier hanteer :-)

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top