Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 4 van de 4

Onderwerp: Dagje houthakken

 1. #1

  Dagje houthakken

  Een paar weken terug heb ik weer een flinke lading hout kunnen scoren bij iemand die zijn tuin aan het vernieuwen was. Onder andere een flink aantal kersenstammetjes, 3 grote stukken berk en zelfs wat robinia. Ook had ik nog een walnoot stam liggen, die ik ook maar direct meegenomen heb. Helaas was de aandrijfriem van mijn schaafmachine niet bestand tegen het schaven van kopshout, dus hield ie er netjes mee op. :cry:

  Attached files

 2. #2

  Re: Dagje houthakken

  Hier nog wat foto's van het slagveld. Ik heb de walnootstam in plankjes gezaagd, dit leverde een mooi contrast op met het spint en kernhout. Als ze droog zijn wil ik daar graag kistjes van gaan maken. Voor de rest heb ik nu een fikse stapel berken en walnootstukken om schalen mee te maken.

  Attached files

 3. #3
  Moderator
  Ingeschreven
  Nov 2008
  Locatie
  zwolle
  Berichten
  5.587
  Blog Berichten
  1

  Re: Dagje houthakken

  wow wilco wat een slachtveld!!! lekker he zo'n mooie ruimte waar je bezig kan. hoe gaat het met de productie van de 2 stoelen?

 4. #4

  Re: Dagje houthakken

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door rickkoorman
  wow wilco wat een slachtveld!!! lekker he zo'n mooie ruimte waar je bezig kan. hoe gaat het met de productie van de 2 stoelen?
  Ha Rick, de ruimte is inderdaad heerlijk, wat dat betreft ben ik wel erg verwend .

  De bouw aan de stoelen staat helemaal stil. Ten eerste omdat ik de laatste tijd vooral gedraaid heb. Ten tweede omdat mijn vlakvandiktebank kuren heeft. De beitelas heeft momenteel een halve mm speling op een van de lagers. Dat geeft bij 3000 toeren een enorm kabaal. Tenminste ik hoop dat het een lager is, maar het zo ook wel eens een losgelaten las kunnen zijn van de ophanging. Bij dat laatste is het wel een groter probleem. Maar om uitsluitsel te krijgen moet ik de hele machine uit elkaar halen, en daar heb ik momenteel geen tijd voor/zin in.

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top