Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 6 van de 6
 1. #1

  Hier te breed, daar te lang

  Dag allemaal!

  "Hier te breed, daar te lang" is naast een voormalig cafe in Breda ook mijn schuilnaam hier op het forum.
  Een ludieke poging om mijn "meesterschap" te verwoorden.

  In de afgelopen 35 jaar heb ik opvallend weinig met hout gedaan of überhaupt geklust maar onlangs heb ik een soort nesteldrang ontwikkeld (en sinds 8 dagen trotse vader van een gezonde zoon). De nesteldrang bracht met zich mee dat ik niet echt stil kon zitten en dingen wilde gaan maken.

  Onder het motto "goed gereedschap is het halve werk" en "2x meten, 1x zagen" ben ik wat gereedschap gaan aanschaffen waarmee ik dacht een goede start te kunnen maken met het "maken"

  Festool CTL Midi, PS 300, DTS400 en een Mafell MT55 verder heb ik buiten een kist van underlayment en een kettingzaag van de reststukjes om het frezen te oefenen nog weinig gemaakt. (ik hou me aanbevolen voor suggesties voor werkstukken EN welke "tools" zeker nog aan het arsenaal toegevoegd moeten worden.

  Woonachtig te Prinsenbeek, heb ik de afgelopen 2 maanden in het geniep nagenoeg het hele forum doorgelezen en geregeld ofwel hard mogen lachen om reacties en filmpjes ofwel met open mond in stilte zitten kijken wat voor moois er uit ieders handen komt hier.....

  Voorlopig ligt de focus op het kennis vergaren van gereedschappen (schaven bijvoorbeeld...), de juiste adressen vinden voor beslag, hout en/of gereedschap.

  Mocht je in de buurt wonen en geen moeite hebben met iemand die je op je vingers kijkt en suffe vragen stelt hoor ik het graag.

  Groet!

  Gijs
  Laatst gewijzigd door Hiertebreeddaartelang; 24-03-15 om 21:42.

 2. #2
  Is die kroeg failliet gegaan omdat jij niet meer kwam? : )

 3. #3
  Lijkt me niet. Kan me niet herinneren dat ik er ben geweest.
  https://bedrijvenarchief.nl/bedrijf/...r-te-lang.html

  Doet er niet toe. Het is nu vast een gyros, pizza of ander twijfelachtig eet etablissement.

 4. #4

 5. #5
  Athanor
  Guest
  Welkom en proficiat met de geboorte van je zoon! Een wieg maken is een populaire bezigheid onder de kersverse vaders hier of speelgoed voor als hij wat groter is, of een houten hamer


  Fons

 6. #6
  Voor een wieg is het inmiddels wat te laat. Maar hamers, zwaarden, kettingzagen, stokpaarden, kisten, picknick tafels en banken, kunnen altijd.

  Bedankt voor de suggestie!

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top