Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 4 van de 4

Onderwerp: Tuinbank opknappen

 1. #1

  Tuinbank opknappen

  Beste houtwerkers,

  Ik heb onlangs een tuinbank van iemand gekregen. Het is een oud beestje (ik schat zo'n 15 jaar oud), ik vermoed van teak, en ze ziet er niet meer uit. Totaal vergrijsd en slecht of niet onderhouden. Is ze nog op te knappen en enigszins in haar oude glorie te herstellen? Ik denk dat het reinigen met de reguliere middelen niet meer toereikend is, en een nieuwe laag olie het ook niet gaat redden. Maar zou met schuren het oude (mooie) hout weer boven het vergrijsde oppervlak kunnen komen drijven? Ik hoor graag van jullie.

  Groet,
  Ramon

 2. #2
  Met een foto erbij kunnen "wij:-)" hier op het forum je beter helpen. Maar afborstelen met groene zeep doet vaak wonderen.

 3. #3
  Stom.... Uiteraard "pics or it didn't happen". Bij deze alsnog. Als er bepaalde detailfoto's nodig zijn dan hoor ik het graag.

  20150311_054946.jpg

  20150311_055028.jpg

 4. #4
  Hoi Ramon.
  Maak de bank nat (inweken) - maak een sterke soda oplossing in water - neem een stevige boender of grove pannenspons - borstel de bank schoon in de lengte richting van het hout - laat drogen - schuur de bank ligt af - niets op doen - laat maar weer vergrijzen - en herhaal dit recept elk jaar/paar jaren.
  Veel succes.
  Jan Pranger.
  http://www.arstorno.nl [b:3c68c353]"hout-vormen"[/b:3c68c353]

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top