Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 8 van de 8
 1. #1

  LINTZAAG elctra beckum BAS 315

  Wegens de aanschaf van een grotere lintzaag is mijn Electra Beckum lintzaag te koop heb deze machine in 1999 nieuw gekocht en heb er in al die jaren met groot plezier mee gewerkt.
  De bovengeleidings kop waar de loopwielen in zitten is niet origineel meer heb een kunststof kop als vervanging gemaakt, de originele geleidingen kop brak in een aantal stukken een aantal jaren geleden. De onderste achter geleidingsrol(lager) heb ik ook gemodificeerd. De originele kop kun je nog steeds bestellen ikzelf vond het de moeite niet waard.
  Bij de zaag zitten 7 verschillende gebruikte linten.
  De machine kan getest worden en is dus werkend te zien.
  IMG_2916.jpg
  IMG_2917.jpg
  IMG_2918.jpg
  IMG_2919.jpg
  IMG_2920.jpg
  IMG_2921.jpg
  IMG_2922.jpg
  IMG_2915.jpg
  Loopvlak van de wielen in uitstekende conditie, aandrijf riem vorig jaar vervangen en is dus zo goed als nieuw, twee snelheden middels omleggen snaar, inductie motor 0,55 KW
  Forum prijs € 250,- ik wacht nog even om hem op MP te zetten wilde hem eerst hier aanbieden.

  groetnis, Roeland

 2. #2

 3. #3
  Maar welke lintzaag(je) heb jij nu op het oog , ben echt niet nieuwsgierig hoor maaaaaar......... vertel is ??????

 4. #4
  Rene, die is reeds nu in bezit, twee weken terug bij HBM besteld en binnen vier dagen in huis geweldige bezorging/levering.
  Het is de HBM 400 geworden op krachtstroom maximale zaaghoogte 210mm, met het zaaglint wat er standaard bij geleverd word, had even een uurtje nodig om de machine uit te pakken en het tafelblad te monteren, daarna een halfuurtje werk om de zaaglint uit te lijnen en alle geleidings rollen af te stellen. Ben echt heel blij met deze machine loopt mooi rustig en heeft een hoop power. De wielen zijn van gietijzer!
  Kortom ik kan er weer voor de komende 15 jaar tegen aan.

  groetnis, Roeland

 5. #5
  Gefeliciteerd met je nieuwe lintzaag. Hier ook een tevreden gebruiker van een HBM lintzaag (de 350) Het mee geleverde lint vond ik niet veel maar direct een zestal linten besteld bij tuffsaw en dit werkt perfect.

 6. #6
  Dank je wel Huib,
  Het mee geleverde lint werkt prima voor herzagen en schulpen (20mm en 6 TPI),tandsteek middelgrof. Mede naar aanleiding van jouw positieve recensie op dit fijne forum heb ik de HBM aangeschaft. Las alleen dat je wat pech had met een rauwe lager heb tot nu toe nog geen minpunten gevonden aan mijn lintzaag. Ik haal binnenkort een aantal linten op bij de lintzaagshop in Leeuwarden (goede prijs/kwaliteit) maar voorlopig kan ik meters zagen!

  groetnis, Roeland

 7. #7
  Bij sommige hmb lintzagen wordt er een lint vanaf fabriek (China/Taiwan) geleverd en bij andere een lint gefabriceerd in NL. De linten die HBM los verkoopt zijn van Nederlands fabricaat heb ik me laten vertellen.

 8. #8
  Mag toch wel hopen dat het verder gaat als 15 jaartjes want als ik het goed heb moet je daarna nog 2 jaar werken van onze "toffe" regering m.a.w je bent toch niet van plan om op je 66ste alles met de hand te herzagen ;-)
  Zet camera maar aan en laat zien ,vertel, demonstreer ACTIE en draaien maar .

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top