Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 4 van de 4
 1. #1

  Zijkanten bed van hergebruikt eiken

  Graag wil ik een mooi bed maken van oude stukken eiken. De zijkanten worden 2 meter lang en 12x2cm. De stukken die ik heb liggen en kan herzagen, zijn maximaal 130 cm lang en iets meer dan 6cm breed. Ik wilde stukken van 130 en 70 gebruiken en deze met een veer verlijmen tot een plank van 200x12cm. Zou dit stevig genoeg zijn? Aan de binnenkant kan ik eventueel over de hele lengte nog een lat van 4x2 cm bevestigen waar de bedbodem op rust. Dit zou eventueel ook een stalen hoekprofiel kunnen zijn. Wat denken jullie? Krakt ie doormidden, of valt het mee?

  Groeten,
  Arie.
  Bijgevoegde Afbeeldingen Bijgevoegde Afbeeldingen

 2. #2
  Senior Member
  Ingeschreven
  Jan 2012
  Locatie
  Alphen aan den Rijn
  Berichten
  431
  He lijkt mij niet zo heel sterk een gedeelde zijkant van een bed , zeker als het maar 2 cm dik is .
  Verder zou ik de lat waar de lattenbodem op ligt vervangen voor een stalen hoekprofiel zoals je al zei .
  Als je de lat van 4 cm hoogte als drager voor een lattenbodem gaat gebruiken hou je niet veel over aan de bovenkant . Dan zou je matras er bijna afschuiven .
  Mocht je het allemaal niet vertrouwen kun je ook poten onder de lattenbodem maken . dan hebben de zijkanten geen dragende functie .
  Alles heeft natuurlijk ook te maken welk gewicht er op komt .

  Succes Willem

 3. #3
  Athanor
  Guest
  Zolang je de kopse naden niet dicht bij elkaar zet is dit een uitstekende verbinding en sterk genoeg hoor! Je zou zelfs kunnen overwegen de veer weg te laten. In mijn topic over een bed van Amerikaans esdoorn kun je zien hoe ik de draagconstructie voor de lattenbodems heb gemaakt zonder een extra poot aan te brengen.


  Fons

 4. #4
  Bedankt voor de info heren. Daar kan ik wat mee.
  @Fons: Ik had je topic ook al bekeken. Mooi en degelijk bed. De kopse naden tussen de stukken van 130 en 70cm zitten dan 60cm van elkaar af. Dat lijkt me dan wel een prima afstand.
  @Willem: Als ik dan aan de binnenzijde nog een hoekprofiel gebruik, zou dat voor een eenpersoonsbed wel te doen moeten zijn.

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top