Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 5 van de 5
 1. #1
  Senior Member
  Ingeschreven
  Jul 2013
  Locatie
  Prov. Antwerpen
  Berichten
  118

  Wanneer compressorolie vervangen

  Hallo,

  Aangezien ik geen handleiding van m'n compressor meer heb vraag ik het hier maar even:

  Om de hoeveel draaiuren is het aan te raden om de olie van een compressor te vervangen?

  Het is nu 110 draaiuren geleden dat ik de olie ververste, toen kocht ik hem tweedehands. De compressor
  heeft nu 7700 draaiuren.

  Het gaat om een zware 2 cilinder direct aangedreven (snellopend) van Atlas Copco.

  Alvast bedankt.

  S.

 2. #2
  Bij mijn Airpress om de 250 draaiuren, misschien dat andere fabrikanten daar van afwijken maar het zal er wel in de buurt zitten.
  vriendelijke groet,
  Albert
  Website
  Meubelwas
  Waterbeitsen

 3. #3
  Je kan ook kijken hoe schoon de olie in. Ook de filters nazien. De vastgelopen compressors die ik ter reparatie aangeboden heb gekregen. Daar was of geen olie meer of zwarte olie.

 4. #4
  Senior Member
  Ingeschreven
  Jul 2013
  Locatie
  Prov. Antwerpen
  Berichten
  118
  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door A.N Bekijk Berichten
  Bij mijn Airpress om de 250 draaiuren, misschien dat andere fabrikanten daar van afwijken maar het zal er wel in de buurt zitten.
  Bedankt voor de info. Ik had m'n de olie intussen al ververst. Deze was nog erg groen. Volgende keer dan misschien ook maar 250 uur met de olie laten draaien.

  250 draaiuren is ongeveer 5 jaar gebruik. Dan is de compressor 30 jaar, benieuwd of ie dat haalt.

  S.

 5. #5
  Hoi, ik heb zelf in de R&D/productie van die machines gewerkt, dus als je me je type door kan sturen dan zie ik of ik geen handleiding kan vastkrijgen voor je :-)Alleszins is er niet echt een vaste regel. Het hangt van het type olie, het type belasting, de omgevingstemperatuur en vochtigheid af, om maar de voornaamste parameters te noemen.Wel enkele gouden regels:- Wat er eerst komt: Minstens 1 keer per jaar olie wisselen, OF afhankelijk van het model om de 1000 uren. Langer zou ik niet aanraden.- Als je machine in een vochtige ruimte staat, en vaak maar in korte intervals werkt (waardoor de compressor eigenlijk nooit echt op temperatuur komt) loont het om een klein beetje olie af te tappen en deze eens te bekijkenOlie moet steeds mooi transparant zijn. Is ze eerder melkkleurig, dan heb je te veel vocht erin, is ze pikzwart met kleine partikels, dan is je olie ook zeker aan vervanging toe- Zorg steeds voor een goede luchtfilter, dat zal je levensduur ook positief beinvloeden.Verder zijn dat zeer eenvoudige machines, die mits gepast eenvoudig onderhoud zeer lang mee kunnen. De grootste vijand is vaak vocht en overdreven stof.Als het een oud model betreft kan je bekijken of de lagers ook nog moeten gesmeerd worden. Dat doe je best ook een keertje.grt

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top