Welkom bij www.woodworking.nl.
Pagina 1 van de 2 12 LaatsteLaatste
Resultaten 1 tot 10 van de 15
 1. #1

  TS55 REBQ lijkt snel in de beveiling te schieten

  Ik heb sinds vorig jaar een TS55 REBQ in gebruik welke met name is gebruikt bij het zagen van dikke eiken balken.
  Nu heb ik een tijdje geleden gemerkt dat ie in de beveiling schoot omdat ie over belast werd (55mm inzagen/schulpen in een 15cm dikke balk met een 18tands blad).
  Ansich herstelde de zaag zich snel en vervolgens rustig verder gegaan.

  Maar vandaag wilde ik een eiken balkje van 40mm schulpen en dat trok de invalzaag niet. Uiteindelijk heb ik de balk in 2 keren met 2cm diepte gezaagd.
  Kan het zijn dat ie door de eerste keer dat de zaag in beveiliging is geschoten, dat er iets kapot is gegaan? Of in ieder geval harder versleten dan normaal?

  De reviews van Mafell vs. Festool heb ik altijd zoiets gehad van "mwah, gewoon voorzichtig aan doen, juiste blad erop en het komt wel goed".
  Maar na deze ervaring ga ik wel twijfelen of ik niet voorzichtig genoeg ben geweest...

 2. #2
  is je zagblad misschien bod of zit er veel vuil/hars aan?

 3. #3
  Zaag goed op de rail afgesteld?

 4. #4
  Trekt het hout de zaagsnede dicht?
  Of zoals genoemd een botte zaag.
  sometimes you just need a bigger hammer

 5. #5
  niet voor het een of het ander... maar je gebruikt ze bij 55mm inzagen van eikenbalken toch ook wel tot op de max van zijn kunnen, zelfs met een 18 tands blad

 6. #6
  Festool panther blad met 12 tanden. Scherpzaagblad met weinig tanden zou de klus moeten klaren. Vanzelfsprekend de zaag het werk laten doen. En moet je 100 meter zagen dan een andere machine kiezen. Ik heb al heel wat eiken tafelbladen op deze manier verzaagd. .
  Laatst gewijzigd door Wim Kluck; 21-02-15 om 11:35.

 7. #7
  Zaag is goed afgesteld op de geleider, zaagbladen zo goed als nieuw, dichttrekken van hout zou kunnen al zit er een spouwmes op.
  In ieder geval bedankt voor het meedenken!

  Ik ga in ieder geval eens op zoek naar een Panther blad.
  Maar het belangrijkste voor mij....
  Als ik jullie begrijp is de kans klein dat ik de invalzaag ergens intern beschadigd heb?
  Dan is het nu puur een kwestie van opletten en het juiste zaagblad kopen.

  Dank jullie wel!

 8. #8
  En misschien even een wigje in de snede plaatsen als hij dichttrekt. Wrijving op het blad stopt bijna iedere zaag, misschien zat er nog wat spanning in het balkje.

 9. #9
  Mijn inziens is eenTS55 niet echt geschikt voor veel massief eiken te zagen, mijn TS75 heeft het soms al moeilijk genoeg om veel 52 mm eiken te zagen.

 10. #10
  Senior Member
  Ingeschreven
  Mar 2011
  Locatie
  Boirs, België
  Berichten
  1.759
  Op zich moet de elektronica ervoor zorgen dat je ze niet kan beschadigen, het werkt grotendeels op de warmte dus als je ze niet afgekoeld is dan zal de veiligheid sneller inspringen.
  Maar ja als je dit vaker doet dan toch het panther blad nemen, dat is daarvoor gemaakt. Dwars zagen is ok met een 18t maar schulpen vraagt veel meer energie.
  Alle bovengenoemde zaken helpen, ik zou enkel toevoegen dat werken met een afzuiging (indien je het niet deed) het werk ook makkelijker maakt voor de machine.

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top