Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 4 van de 4

Onderwerp: Slijpsteen wisselen

 1. #1

  Slijpsteen wisselen

  Ik heb een oude Creusen slijpmachine verworven waarvan beide stenen vervangen dienen te worden. De smalle steen heb ik intussen verwijderd en deze had een asgat van 32 mm. Aangezien de as waar de steen opgezet dient te worden een diameter heeft van 13 mm had men hier vulringen gemonteerd. Nu heb ik al gezocht voor een nieuwe steen met een asgat van 13 mm maar die vind ik niet zo snel. Zijn die eigenlijk wel te koop en zo niet, zijn er dan goed passende vulringen toepasbaar en te koop? De vulringen die er in zaten zijn versleten en bovendien was hiervan het asgat 20 mm en verder opgevuld met schuurpapier? tot een asgat van 13 mm.
  Graag advies in deze.

  Groet, Aad.

 2. #2
  oud hout
  Ingeschreven
  Mar 2008
  Locatie
  Allentown, PA, USA (Metrisch Ambassadeur)
  Berichten
  3.640

  Re: Slijpsteen wisselen

  Toen ik de LTS bezocht, zo'n 50 jaar geleden, werden slijpstenen voorzien van een loden bus. Dit is een zacht materiaal dat eventuele trillingen dempt en hoofdzakelijk voor centrering dient. De kracht van de as wordt door de aandrukflenzen op de steen overgebracht.
  Ik vermoed dat lood nu uit de gratie is zodat je iets anders zal moeten zoeken. Misschien kan je iets vinden in de richting van zachte plastic bussen, bijvoorbeeld uit PVC. Het is alleen voor het centreren. Belangrijk is dat de steen haaks en centrisch op de as geklemd wordt.

 3. #3

  Re: Slijpsteen wisselen

  Ondertussen na veel gezoek ben ik weer iets wijzer; Hier kun je vulringen bestellen:
  http://www.bouwshoponline.nl/20,82,1394 ... ijpen.aspx
  Nu nog zoeken naar voordelig geprijsde slijpstenen. (grijs en wit voor HSS, fijn)

  Groet, Aad.

 4. #4

  Re: Slijpsteen wisselen

  Ik zou ook graag een (water) slijpsteen vervangen door een betere steen (witte edelkorund steen korrel 100 of 120). Iemand een goede tip waar ik die best kan bestellen?

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top