Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 3 van de 3
 1. #1

  Stofzuiger Festool CT17, nadelen?

  Beste allemaal,

  Blijkbaar hebben de gebruikers van dit forum veel raakvlakken met mijn hobby's, want ik kom zeer regelmatig via de zoekmachines op deze website.
  Zo ook in diverse topics over stofzuigers. Ik heb veel merken de revue zien passeren; Bosch, Metabo, Festool, Protool etc.

  Mijn situatie is zo dat ik hobbymatig met name met metaal bezig ben, maar ook regelmatig met hout.
  Voor in mijn garage zoek ik een stofzuiger. Het elektrisch gereedschap dat ik heb is met name van Bosch blauw.,..dat is nu eenmaal zo ontstaan. (decoupeerzaag, haakse slijper, boormachines, vlakschuurmachine). Bovendien heb ik nog een bovenfrees (Lidl), kolomboormachientje (Aldi). Door de toenemende hoeveelheid machines neemt ook de hoeveel stof toe.

  Affijn, ik zoek dus een stofzuiger. Als Bosch blauw fan kijk ik daar als eerste naar, maar die vind ik nogal prijzig. Bovendien ontbreekt daar de functie om het motorvermogen te regelen.
  Ik wil de stofzuiger namelijk ook incidenteel gebruiken als afzuiger op mijn straalkastje, en ook wil ik een spuitwandje maken met voorzetfilter.

  In het verleden was iedereen tevreden over de Protool 171. Die is echter vervangen door de Festool CT17. Daarover lees ik echter niet zo veel op dit forum.

  Zijn er nog redenen om deze stofzuiger niet aan te schaffen? De stofzuiger met borstelset past precies in mijn budget; € <300,-.

  Kunnen jullie in hoeverre het makkelijk of juist ongemakkelijk is om een stofzuiger van Festool aan te sluiten op bijvoorbeeld Bosch producten?

  Bij voorbaat dank voor jullie reactie,

  Gert

 2. #2
  Het mondje van de festool slang is flexibel. Gewoon even in een winkel of bij een eigenaar van festool proberen.
  Bedenk wel dat er maar een paar fabrieken zijn die stofzuigers maken. Bijna elk bekend merk laat ze daar maken. Festool heeft jaren geleden een fabriek opgekocht. Hiervoor kwamen de machines bij wap/alto vandaan. Starmix iis een andere fabriek. Vaak zijn de onderdelen gelijk. Stofzakken, slangen ed bijna nooit.

 3. #3
  de protool 171 en festool ct17 zijn gelijk, alleen een andere kleur. Protool was al van festool, maar is een tijd geleden opgegaan in festool.

  De slang van festool past in een starmix zuiger. Tijd geleden was mijn oom zijn slang van zijn starmix vergeten en heeft toen een slang van mijn festool gepakt, ging perfect

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top