Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 10 van de 10
 1. #1

  Scheppach hm2 vlakbank stellen

  Met welke boutjes kan ik het aanvoerblad stellen ?
  Bijgevoegde Afbeeldingen Bijgevoegde Afbeeldingen

 2. #2
  Net in de weer geweest met voelermaatjes. Nu heb ik het aanvoerblad (rechts op de foto) met de wijzer op 0 gezet. Nu staat het aanvoerblad een haar boven de beitel. Dat klopt naar mijn weten want 0 betekent niets eraf schaven. Wanneer ik mijn "straight edge" op het aanvoerblad en uitvoerblad leg en met de voelermaat voel zit er linksachter op het uitvoerblad een verschil van 0.40 mm tenopzichte van het aanvoerblad en Linksvoor een verschil van 0.20 mm.

  image.jpg

  Ik neem aan dat ik het uitvoerblad dus moet verhogen. Klopt dit ? Zoja waar moet ik aandraaien ?

 3. #3
  Je kunt het aanvoerblad niet met boutjes stellen, je moet het blad losmaken door de boutjes aan de zijkant los te maken en dan stellen. Die wijzer op 0 zetten heeft meestal niet zoveel zin, die zit los op een jasje en 0 is zeker niet altijd geen afname. Je kunt dat beter andersom redeneren, zet de tafel op 0 afname en zet dan de wijzer opnieuw op 0. Dan is daarna 0 wel weer 0.
  . . . Als er 1 gereedschap over de dam is staat zo je werkplaats vol . . .

 4. #4
  Misschien een domme vraag maar is het uitvoerblad dan wel te stellen met boutjes ?

 5. #5
  zelfde verhaal
  . . . Als er 1 gereedschap over de dam is staat zo je werkplaats vol . . .

 6. #6
  Nou het is gelukt hoor de aanvoer en uitvoer tafels staan zo goed als gelijk en de wijzer is opnieuw gekalibreerd Wat bijenwas erop gesmeerd en gaan met die banaan. De eerste testjes zagen er veelbelovend uit, maar in het midden van de lat werd er toch nog 0,25 mm meer afgenomen.

  Na het stellen van de schaafbeitels met het houtjes methode verschuift het houtje aan de voorkant en achterkant van de schaafas zo'n 4mm, maar in het midden van de schaafas zo'n 8mm. Dit krijg ik niet gelijk.

  Is dit te wijten aan de "slechte" staat van de schaafbeitels ? en is zo'n verschil van 4mm verder verschuiven echt de oorzaak van het 0,25mm verschil ?

 7. #7
  Na een goede inspectie van de schaafbeitels zie ik toch duidelijk dat de beitels alles behalve recht geslepen zijn. Onder welke hoek kan ik de beitels het beste laten slijpen ?

 8. #8
  Wat bedoel je met niet recht? Gebogen of niet evenwijdig aan de onderkant?
  Hoe stel je de beitels, met een hulpstuk op het blok, of evenwijdig aan het afvoerblad?
  sometimes you just need a bigger hammer

 9. #9

 10. #10
  Leuk profiel maar dat hoort idd recht te zijn
  sometimes you just need a bigger hammer

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top