Welkom bij www.woodworking.nl.
Pagina 1 van de 2 12 LaatsteLaatste
Resultaten 1 tot 10 van de 19
 1. #1
  Senior Member
  Ingeschreven
  Mar 2011
  Locatie
  Boirs, België
  Berichten
  1.759

  Tacker voor houtskelet

  Ik ga beginnen aan mijn HSB werkplaats en buiten mini brad tackers heb ik geen volwaardige nagelschieter, tot nu toe heb ik dit soort werk altijd gedaan met schroeven maar dit is van een veel grotere schaal. Dus ik gok dat een nagelschieter mee vele uren gaat doen uitsparen en in de toekomst nog handig zal kunnen zijn.
  Het is dus voornamelijk om sls kaders aan elkaar vast te maken van 38mm dik, eventueel zou het prettig zijn moest ik daarmee ook de osb en parket kunnen vastschieten.

  Ik heb al begrepen dat ik er één moet hebben van 50-90mm nagels, iets zoals de Bostitch F28WW.
  Is dit gepast hiervoor, iemand ervaring met dit of andere merken en eventueel goede adressen?

 2. #2
  De beste nagelpistolen vind ik die van Paslode (heb er zelf drie) en voor je toepassing lijken mij deze types ideaal: de Paslode PSN 100.1 of de Paslode PSN 90. Ook de Duofast DFSN 90.1 is een zeer goede machine. Verder gebruik maken van geringde nagels, houden een stuk beter in naaldhout.

  Prebena nagelpistolen zijn ook niet slecht, zijn vermoedelijk ook iets prijsgunstiger.
  Laatst gewijzigd door tuoh; 09-02-15 om 20:17.

 3. #3
  als je al een compressor e.d. hebt zou ik gaan voor een luchttacker, in aanschaf redelijk wat goedkoper dan een paslode. Mocht je toch voor een gastacker gaan lijkt de im90 van paslode me een goede voor dit werk. Ik heb zelf de paslode im65a en ben daar als afwerktacker zeer tevreden over.

 4. #4
  Ik heb voor vergelijkbaar werk (schuur 12,5 meter lang, 4 meter breed, goot op 2,5 meter) 45 graden dak een Paslode PSN 100 gebruikt voor de HSB frames, spanten, panlatten en wandbekleding. Dit ging supergoed en lekker snel.

  De tacker is mij HEEL goed bevallen, met 100mm blanke paslodenagels (van Paslode zelf) gebruikt voor de SLS-en. Daarnaast 50 mm geringde nagels om OSB/multiplex 18mm te schieten aan de SLS-en.

  Hoeveelheid tijd die we hiermee bespaard hebben is echt heel veel, met name bij het vastschieten van de wandbekleding en schetsplaten voor de spanten was dit goed te merken. In de tijd dat je 1 schroef met een slagschroeverdraaier in kan draaien, schoot ik tientallen spijkers weg. De hoeveelheid lucht die daarvoor nodig is veel mij alles mee.

  Ik heb hem toen gekocht via http://hadijono.nl/
  Momenteel staat die niet op de site, maar even bellen/mailen kan altijd.

  Toevoeging: Helaas waren er geen geringde nagels a 100mm lang te vinden (op korte termijn) anders had ik zeker geringde gekozen. Deze zitten er onvoorstelbaar goed vast in de SLS-en

 5. #5
  Hoe zit het met de kosten/verbruik van gaspatronen?

 6. #6
  Hier heb ik zelf geen directe ervaring mee, wel van een betonbouwer die gaspatronen gebruikte om bekistingen te schieten. Hij had het erover dat het nog een aardig dure aangelegenheid was. Met name een onderhoudsbeurd die regelmatig nodig was vond hij duur. Nogmaals, dit heb ik enkel van hem gehoord en kan ik verder niet onderschrijven.

 7. #7
  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door simonklein Bekijk Berichten
  Hoe zit het met de kosten/verbruik van gaspatronen?
  Is niet van toepassing met bovenstaande pistolen, Paslode heeft ook klassieke luchttackers in het gamma.

 8. #8
  Bij gastackers gaan de patronen best in de papieren lopen. Ik ben mede daarom geswitched naar lucht, stuk betrouwbaarder en makkelijker ook naar mijn idee.

 9. #9
  Senior Member
  Ingeschreven
  Mar 2011
  Locatie
  Boirs, België
  Berichten
  1.759
  Ik had tijdens mijn stage gewerkt met een Paslode gastacker, best wel een indrukwekkend stuk gereedschap. Maar een perslucht model is beter want ik werk alleen in de werkplaats.

 10. #10
  oud hout
  Ingeschreven
  Jan 2012
  Locatie
  Goeree-Overflakkee
  Berichten
  2.505
  Hou er rekening mee dat sommige zaken geschroefd moeten worden vanwege de constructieve eigenschappen. Bv. als OSB gebruikt wordt voor stabiliteit (bv. dakvlak), moet het geschroefd zijn. Dat is dan weer handig met een schroefautomaat.


 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top