Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 6 van de 6
 1. #1

  Advies over de fundering van gebinten

  Goedemiddag Woodworkers,

  Ik heb een vraag over de fundering van gebinten in een Groninger schuur. Deze gebinten staan nu op een betonnen plaatje met een opgemetselde poer, maar we willen in de schuur verbouwen en onderdeel daarvan is het storten van een nieuwe gewapend betonnen vloer in het voorste deel van de schuur. Omdat we in bevingsgebied wonen wordt dit een vrij dikke vloer voorzien van een flinke hoeveelheid wapening. Omdat ik maar geen eenduidig advies krijg en hier ontzettend veel ervaring zit wil ik graag jullie mening over het volgende: is het verstandig de gebinten (de poeren waarop deze staan in feite) één te maken met de betonvloer of om deze los te laten staan van deze betonnen plaat, zodat ze eventueel nog kunnen zakken?

  De buitenmuren rondom zijn op staal gefundeerd en zakken amper (ze scheuren wel dankzij de bevingen) en volgens mij zakken de gebinten ook niet. De sporen rusten op de noord- en zuidmuur en de zuidmuur wordt vervangen en komt op de plaat te rusten. Mijn gevoel zegt me dat ik de poeren het best op de plaat kan metselen zodat de gebinten alleen kunnen zakken met de gehele plaat en dat zie ik niet gebeuren. Toch zal de noordelijke muur wel kunnen zakken, want deze komt los van de plaat te staan en de gebinten in de rest van de schuur komen niet op deze plaat te staan. Ik zou de noordelijke muur ook op de plaat kunnen opmetselen, maar dat wordt een flinke klus en, gelet op de kwaliteit van deze muur, eigenlijk geldverspilling.

  Alle input is welkom!

  Groeten en alvast bedankt,
  Hans

 2. #2
  Zonder de situatie gezien te hebben is het lastig oordelen, maar ik zou zeggen ofwel alle gebinten op de plaat ofwel geen enkel. Twee verschillende soorten fundering voor één dakstructuur lijkt mij om problemen vragen.

  Mvg,

  André

 3. #3
  Misschien eens zoeken op traditionele Japanse woningbouw. Daar hebben ze veel ervaring met bevingen.
  Het is maar dag en avond, en heel even middag...

 4. #4
  Kun je vloer niet inkassen in de bestaande muren en dan de kolommen hier ook op funderen?

 5. #5
  De oplossingen van emilio is een combinatie van het behouden van je bestaande muur en hem toch aan de nieuwe plaat koppelen dat lijkt mij de beste oplossing
  via de onderstaande link kan je zien wat daarmee bedoeld wordt mocht je dat nog nooit gezien hebben
  http://www.joostdevree.nl/shtmls/inkassing.shtml

 6. #6
  Zonder foto`s is het lastig inschatten, maar ik kwam wel onderstaande afbeelding tegen:

  http://www.restaurantdenburgh.nl/arc...mages/foto.jpg

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top