Welkom bij www.woodworking.nl.
Pagina 1 van de 2 12 LaatsteLaatste
Resultaten 1 tot 10 van de 16
 1. #1

  hoofbord aan het bed bevestigen, los van de muur

  Hoi,

  Ik wil graag zelf een hoofdbord maken en bijgaand ontwerp spreekt me heel erg aan.
  Ik denk aan 2 platen underlayment tegen elkaar aan gelijmd en geschroefd (om de juiste dikte te krijgen), bekleed met schuimrubber en stof.

  Mijn zorg zit bij hoe ik het hoofdbord stevig aan het bed bevestig, zodat ik er tegenaan kan leunen.

  Mijn bed staat met het hoofdeinde richting het raam. Ik kan het bed niet strak tegen de muur aanzetten, omdat er gordijnen tussen zitten.

  Ik denk nu aan het vastzetten van het hoofdbord aan de box van de boxspring. Ik ben alleen bang dat het dan gaat afbreken als ik er tegenaan ga leunen of maak ik me zorgen om niets?
  nilson-menton-bed-leather-detail21.jpgshowroom-wim-hanenberg-0541.jpgafbeelding5.jpg

 2. #2
  Senior Member
  Ingeschreven
  Oct 2014
  Locatie
  Regio Arnhem
  Berichten
  539
  Kun je misschien wat foto's plaatsen van de constructie van de boxspring?
  Als die sterk genoeg is en een houten skelet heeft kun je misschien met deubels, domino's of lamellen het eraan vast lijmen zonder de stoffering er af te halen (moet je dan wel plaatselijk doorheen frezen).

 3. #3
  ik heb foto's, maar ik weet niet of het veel duidelijk maakt. Aan de buitenkant is niets te zien, omdat deze bekleed is. Ik wil de boxen opnieuw bekleden. Op de foto is te zien waarom. Ik heb ook foto's gemaakt van de onderkant, maar die zijn vrij donker zoals je kunt zien.

  2015-01-29 15.54.50.jpg2015-01-29 15.54.59.jpg2015-01-29 15.54.32.jpg

 4. #4
  Een L-constructie maken, zodat het bed op de ombouw staat?
  Met vriendelijke groet, Ronald

 5. #5
  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Inezke Bekijk Berichten
  Ik denk aan 2 platen underlayment tegen elkaar aan gelijmd en geschroefd (om de juiste dikte te krijgen), bekleed met schuimrubber en stof.

  Mijn zorg zit bij hoe ik het hoofdbord stevig aan het bed bevestig, zodat ik er tegenaan kan leunen.
  zorgen om niets?
  Je kunt ook direct 40mm dik multiplex gebruiken.

  Ik denk dat Hunto z'n idee wel werkt, je maakt dan een soort van keerwand (evenwichtsconstructie)

 6. #6
  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Hunto Bekijk Berichten
  Een L-constructie maken, zodat het bed op de ombouw staat?
  Ik ben bang dat de constructie dan gaat afbreken, omdat er geen tegendruk is. Als ik de constructie laat doorlopen, dan is er alleen tegengewicht zodra iemand op het bed zit. Daarnaast komt het tegenwicht dan alleen van de twee voorste poten en moet ik ook nog de achterste poten verhogen.

  Ik denk nu aan een 4-tal hoekprofielen die ik er aan de achterkant tegenaan ga zetten. Een soort van schoren.

 7. #7
  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door simonklein Bekijk Berichten
  Je kunt ook direct 40mm dik multiplex gebruiken.
  Ik ben bang dat ik dat niet getild en vervoert krijg. Ik heb 290 cm in totaal nodig. Daarbij komt dat ze zulke dikke platen meestal niet zagen bij de bouwmarkt. Ik kan wel klussen, maar tillen is een ander verhaal (kleine vrouw/kleine auto/slecht excuus).

 8. #8
  Je kunt ook een kader van bijvoorbeeld 44x70 balkjes maken, daar een sponning infrezen/zagen en er een plaat 18mm in aanbrengen aan een zijde.

 9. #9
  Op het hoofdbord van mij boxspring zitten gewoon rechthoekige ijzeren stangen die onder de boxspring in daarvoor voorziene ijzeren beugels schuiven, daar een boutje in, en klaar.
  Eventueel kan je aan deze horizontale stangen nog een verticale stang lassen om meer stijfheid in de constructie te brengen.

  Het hoofdbord staat ook nog op de grond met pootjes natuurlijk.

  mvg

 10. #10
  mijn eerste gedachte was een een constructie maken van 4 cm bij 4 cm balken en daar vervolgens mdf platen of multiplex tegenaan timmeren. 4 cm breed vond ik heel mooi, maar het veel extra werk als ik met twee platen van 2 platen van 1,8 op 3,6 cm uitkom. Met die 4 mm verschil leer ik wel leven. Voor het bekleden lijkt het me handiger als het een "volle" plaat is ipv een holle plaat. Dat is tenminste wat ik denk dat je bedoelt, maar misschien begrijp ik je verkeerd. Als ik een strakke plank heb, dan kan ik er schuim opplakken of aan vast nieten. In jouw constructie lijkt me dat wat lastiger, maar nogmaals, misschien begrijp ik het niet goed.

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top