Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 3 van de 3
 1. #1

  Kleine rode spinnetjes in eikenhout

  Beste forumleden,

  Als allereerst wil ik me graag even voorstellen: ik ben Vincent, 25 jaar oud en ik ben sinds enkele maanden bezig om van alles en nog wat te maken en te proberen met hout.

  Deze week heb ik een mooi blad van eikenhout gekocht(onbehandeld). Ik wil het graag gaan gebruiken als tafelblad. Bij het schuren van het blad ben ik totaal 8 kleine felrode spinnetjes tegen gekomen van ongeveer 1mm groot die uit een scheur komen kruipen. Ik heb al veel gezocht op het internet en het enige wat ik lees is dat het hoogstwaarschijnlijk mijten zijn(de fluweelmijt met 8 poten). Ik heb er ook een foto van maar weet niet zo snel hoe ik hem kan uploaden. Weet iemand wat ik hier tegen kan doen?

  Ik dacht zelf aan een soort gifspray te spuiten in alle openingen in het hout en vervolgens alles te vullen met een hars. Heeft iemand hier ervaring mee of een heeft iemand andere tips? Ik hoor het heel graag!

  Groeten Vincent

 2. #2
  Ik heb hier eiken balken liggen die bij de buren de oversteek van de ramen vormden sinds 1984 en ik ben onlangs bij het schaven van zo een balk ook zo een beestje tegengekomen.
  De kleur zou ik niet echt fel rood noemen, eerder donger rood/bruin.
  ik heb het stuk gewoon afgewerkt en na de initiële ontmoeten geen beestjes meer gezien...

 3. #3
  Hoi, ik zou me er niet te druk over maken.
  Waarschijnlijk zijn het bloedmijten, die doen je eikenhout niet veel kwaad.
  Ze zijn schadelijk voor o.a. kippen.
  Er bestaan wel gifspuiten/-sprays voor de bestrijding van insecten e.d. in dierenverblijven, maar als het je alleen om het hout gaat, dan hoef je dat spul niet te gebruiken.
  Vriendelijke groet, Nerflander
  [I]Alles wat de moeite waard is kost moeite.[/I]

 

 

Labels voor dit Bericht

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top