Welkom bij www.woodworking.nl.
Pagina 1 van de 2 12 LaatsteLaatste
Resultaten 1 tot 10 van de 11
 1. #1

  Me eigen even netjes voorstellen...

  Ik wil me eigen even voorstellen op deze forum.

  mijn naam is Patric Vollmuller, ik heb vroeger een opleiding bouwtechniek gedaan. Gevolgd door een jaartje meubelmaken, in dit jaar heb ik veel achter de draaibank gestaan. In de tijd dat ik werkte is het er nooit meer van gekomen en door omstadigheden werk ik tegenwoordig in de grafische sector. Op 18 maart jongsleden ben ik 40 geworden en weer besloten om het houtdraaiwerk op te pikken. Op youtube heb ik de laatste weken bijna alle filmpjes zitten kijken.

  Aanstaande zaterdag reis ik af naar Waddinxveen waar Buitelaar zit gehuisvest. daar ga ik mijn eerste bankje aanschaffen. En een setje beitels met een slijpmachine.

  Ik gaat zeker genieten van mijn nieuwe hobby.

  Ik ga veel vragen, hopelijk hebben jullie veel geduld.

  Groetjes Patric Vollmuller

  Attached files

 2. #2
  Moderator
  Ingeschreven
  Nov 2008
  Locatie
  zwolle
  Berichten
  5.587
  Blog Berichten
  1

  Re: Me eigen even netjes voorstellen...

  ik zou voor een andere set beitels gaan. ze hebben betere keuzes dan dit setje denk ik. neem je ook gelijk een chuck mee??

  rick

 3. #3

  Re: Me eigen even netjes voorstellen...

  welkom
  groeten malefe

 4. #4

  Re: Me eigen even netjes voorstellen...

  welkom en veel plezier op ons forum Patric !

  jaap

 5. #5

  Re: Me eigen even netjes voorstellen...

  Zoals Rick ook al aangaf, zou ik ook voor andere beitels kiezen. Buitelaar beitels zien er mooi uit, maar hebben toch niet die warmtebehandelingen gekregen om hard genoeg te zijn voor een lange standtijd. Met deze beitels blijf je aan het slijpen. Dat is natuurlijk wel erg handig om het slijpen onder de knie te krijgen, maar toch. Als je nagaat dat een kwaliteitsbeitel ongeveer € 30 kost, en dit setje 8 voor € 65, dan kun je nagaan dat het niet erg goed spul is.

  Ook is het zo dat elk type beitel/guts voor een speciale bewerking gemaakt is. Een schuine beitel is voor vlakdraaien, fijn draaien, een detailguts voor detailwerk en een afruwguts voor het ruw voordraaien van hout. Met elk van deze gereedschappen zul je stuk voor stuk afzonderlijk moeten oefenen om goed met ze te kunnen werken. Een set lijkt daarom mooi, maar is verwarrend. Welke beitel gebruik ik waarvoor?

  Het is eigenlijk veel beter om drie kwaliteitsbeitels te kopen, waarmee je door en door gaat oefenen. Denk aan een guts, schuine beitel en een afsteekbeitel.


  Maar goed, alle waar naar zijn geld, maar als je toch bij Buitelaar beitels koopt, koop dan deze set: http://buitelaar.nl/comasy/templates...productid=1114 Deze set bevat nuttigere beitels van verschillende lengtes.

 6. #6

  Re: Me eigen even netjes voorstellen...

  Bedankt voor alle reacties, ik zal zeker kijken naar een andere beitelset. Het is toch om er mee te gaan beginnen. Helaas laat mijn spaarpotje het nog niet toe om die set van Woorworker (Wilco) me voorstelde aan te schaffen, maar ik kijk wel even verder dan die set die ik eerst van plan was.
  Ik ben van plan er vroeg heen te rijden en lekker op mijn gemak alles te bekijken.

  Ik kom uit Delft, weet er iemand in de buurt nog een leuke cursus voor het houtdraaien. En misschien nog een paar leuke plekken waar ik goedkoop hout kan aanschaffen.
  Heb nu al een mailtje rond gestuurd of er iemand nog oude tafelpoten en dergelijk in zijn kelder of op zijn zolder heeft liggen.

 7. #7

  Re: Me eigen even netjes voorstellen...

  hallo ik heb en gebruikten hout draai bank tekoop met chuck en beitels merk
  rekord
  als nieuw staat ook op marktplaats ben je wel meteen helemaal klaar ik vraag er 300,- voor
  bankje kosten nieuw 269 euro en de chuck 169 euro
  is dus en koopje
  bekijk deze link op marktplaats http://link.marktplaats.nl/333267913

 8. #8

  Re: Me eigen even netjes voorstellen...

  Bedankt voor de informatie Hakkelaar. maar ik ga toch liever voor nieuw met garantie....

 9. #9

  Re: Me eigen even netjes voorstellen...

  Hier mijn eerste probeersels................en een mooi partijtje hout aangeschaft. Een kofferbak vol voor maar 30 euro. Moest er wel 300 kilometer voor rijden.

 10. #10
  Moderator
  Ingeschreven
  Nov 2008
  Locatie
  zwolle
  Berichten
  5.587
  Blog Berichten
  1

  Re: Me eigen even netjes voorstellen...

  ach wat is 300 kilometer voor een houtfanaat. heb wel eens een kleine 700 kilometer in een weekend gereden voor een draaibank. haha . ik kan echter geen foto's vinden van je probeersels. misschien iets misgegaan?

  rick

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top