Welkom bij www.woodworking.nl.
Pagina 1 van de 2 12 LaatsteLaatste
Resultaten 1 tot 10 van de 14
 1. #1

  Wat hout dit hout in?

  Hallo Houtlopers,


  Bij deze mijn eerste post op dit forum. Na me aangemeld te hebben heb ik al uren jullie werkstukken zitten bewonderen...prachtig en heel inspirerend!

  Ik ben zelf altijd vooral praktisch met hout bezig geweest en de laatste tijd begin ik in te zien hoe mooi dingen kunnen worden en hoe leuk het is met hout te werken. Ik probeer zoveel mogelijk hout bij elkaar te scharrelen en tot nu toe heb ik nauwelijks hout gekocht. Het nadeel is wel dat je nooit precies wat voor hout je in huis haalt. Nu heb ik dus een vraag, wat voor hout heb ik hier?

  De twee planken die ik heb zaten bovenop een uitgeholde boomstam Deze zijn denk ik gebruikt in de bar van het Delft Studenten Corps. Ik heb namelijk de boomstam in combinatie met de planken op de fiets naar huis gelopen vanaf hun sociteit, ze gooiden dit weg. De boomstam/plank combinatie leek wel een soort drijver van een boot. De planken zaten ook met riet, hars en touw aan elkaar verbonden zodat er geen water tussendoor kwam. Helaas heb ik hier geen foto meer van. De planken en de boot zijn veredelt in een dikke laag lak. In de foto hieronder heb ik een stukje weggeschuurd. Ik vind de nerf van het hout mooi kronkelijk lopen en wil het een keer gebruiken als onderdeel van een klein meubel. Ik heb een foto bijgevoegd van het kaal geschuurde, het bedekte en de hele plank

  Ik ben benieuwd!

  IMG_20150120_200114.jpgIMG_20150120_200229.jpgIMG_20150120_201607.jpg
  Justin
  Laatst gewijzigd door jostie; 20-01-15 om 20:45.

 2. #2
  Ik denk mahonie.

  jaap

 3. #3

 4. #4

 5. #5
  Erg warrige mahonie.
  vr.gr. Jan Pranger.
  http://www.arstorno.nl [b:3c68c353]"hout-vormen"[/b:3c68c353]

 6. #6
  Bedankt voor jullie suggesties!

  Ik kan me het meest vinden in mahonie. Ik vind het moeilijk om te zeggen dat het dan Afrikaans mahonie is of niet. Toch vind ik ook overeenkomsten met meranti. De stemmen 3 tegen 1 voor mahonie overtuigen mij toch van mahonie.
  Als ik denk aan de toepassing en de (rotte) staat van de boomstam denk ik dat het duurzaam hout is. Aangezien ik in de meeste duurzaamheidsklassementen mahonie boven meranti zie staan blijft mijn keuze daarbij.

  Nu is de volgende stap de planken kaalschuren...

 7. #7

 8. #8
  Haha ik zeg mahonie, kijken wie er wint.

 9. #9
  Duidelijk mahonie.
  Ik ben begonnen met niets en het meeste heb ik er nog van over.

 10. #10
  Het is vermoedelijk Sipo mahonie.

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top