Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 2 van de 2
 1. #1

  Glasplaat rechtstreeks op tafelblad? Vochtregulatie van het hout.

  Hoi!

  Weet eigenlijk niet zo goed waar deze vraag te posten maar "hout gebruikt in meubels" it is.

  Ik werk aan een salon tafel in massief Bibolo (vier delen) en heb naar wens van de klant hem in het formaat gemaakt van een, door de klant geleverde, glasplaat. Kan ik deze glasplaat rechtstreeks op het hout plaatsen of is het verstandiger er doorzichtige plastic halve bolletjes tussen het glas en het hout te plaatsen? Het tafelblad is met mat Osmo afgewerkt. Onderzijde van het blad één keer behandeld, bovenzijde drie maal. De tafel heeft een driehoek vorm maar dan met afgeronde hoeken. Formaat is zo'n 1000mm op z'n wijdst.

  Alle hulp welkom!

  Groet, Maurice
  There, I said it

 2. #2
  Ik zou de onderkant ook 3 keer in de Osmo zetten en belangrijk is dat het hout aardig geacclimatiseerd in de nieuwe omgeving. Een spleetje tussen het hout en het glas geeft wat meer kans op viezigheid er tussen. Overigens vind het persoonlijk foeilelijk, zo'n glasplaat over het hout. Ik zou de opdrachtgever toch het verschil laten zien, met en zonder.

  jaap

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top