Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 6 van de 6
 1. #1

  constructies speeltafel

  Hoi,

  Ik heb voor mijn zoontje 2 speeltafels gemaakt. De poten waren niet te krijgen in de gewenste lengtemaat, dus ik ben zelf aan het knutselen gegaan.
  Nadat ik eerst de constructie in de winkel had geprobeerd (vierkantplaatje, vastzetten op de poot, plaatje tegen het blad schroeven), die vervolgens afbrak, ben ik op bijgaande constructie uitgekomen. Een rechthoekig frame tegen het blad geschroefd. Toch voelt e.a. nog instabiel aan.
  Hoe kan ik dit verhelpen. Ik denk zelf aan een dwarsbalk onderaan bij de poten of een dwarsbalk onder het blad.

  Misschien hebben jullie nog een ander idee?2015-01-16 11.56.12.jpg2015-01-16 11.56.08.jpg2015-01-16 11.55.59.jpg

 2. #2
  Senior Member
  Ingeschreven
  Jan 2011
  Locatie
  Ouderkerk aan den IJssel
  Berichten
  1.297
  Dat soort bewegingen voorkomen kan eigenlijk alleen met schoren (schuine verbindingen, waardoor je een driehoek maakt met de poten en het blad als de rechte zijden). Ik denk dat het genoeg is als je een schoor (lat) maakt die loopt van ongeveer een kwart van de tafelbreedte naar ongeveer de helft van de poothoogte. De andere poot kan je van dezelfde driehoeksverbinding laten profiteren door de poten met een horizontale lat te verbinden. Dat kan zoals je zegt onde4raan, maar ook op ongeveer halve poothoogte. Vlakbij het blad voegt een dwarsverbinding niet veel toe. Je kan ook iedere poot van een afzonderlijke schoor voorzien. Dat hoeft allemaal alleen aan de muurzijde, dan heb je aan de voorzijde geen belemmeringen voor de benen als je zoon aan de tafel wilt zitten.

 3. #3
  Bedankt voor de tips. Ik ga ermee aan de slag.

 4. #4
  oud hout
  Ingeschreven
  Jan 2012
  Locatie
  Goeree-Overflakkee
  Berichten
  2.505
  Deze is ook wel handig: OBSERVATÖR Steunkruis. Is er dacht ik in twee maten.

 5. #5
  goeie! Ik zocht ze ook nog voor mijn Lundia kasten.

 6. #6
  De steunkruizen pasten helaas niet (te klein) en schoren hadden niet de uitstraling die ik wilde. Uiteindelijk heb ik toch een frame onder het blad gemaakt, zodat de poten goed uitgelijnd waren en een dwarsbalk aan de voorzijde. Niet super sterk, maar voldoet voor waar het voor gebruikt wordt.2015-01-29 15.56.25.jpg2015-01-29 15.56.31.jpg
  Bijgevoegde Afbeeldingen Bijgevoegde Afbeeldingen

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top