Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 10 van de 10
 1. #1

  woekeren met ruimte: kastenwand

  Ik wil graag het resultaat van vele uren puzzelen met jullie delen.

  Na de verhuizing zat ik in mijn maag met een stel onbruikbare Svedexkasten. Het beste konden ze staan tegen de achterwand van een smal kamertje met dakkapel. Echter, tussen de achterwand en de schuine steunbalk van de dakkapel zit ruim een meter. Dat betekende oftewel hele diepe kasten maken of op een of andere manier de deuren om de balk heen vouwen.

  Uiteindelijk voor die laatste oplossing gekozen. De deuren zijn voorzien van een gat zodat ze gewoon open kunnen ondanks de balk. Met scharniertjes is het stuk van de deur dat ik uitgezaagd heb weer terug geplaatst.

  De ruimte achter de balk aan de bovenkant heb ik benut door deurtjes als een klep omhoog te laten gaan. Omdat die klep te groot is heb ik een hoek afgezaagd en die ook weer met een scharniertje terug geplaats. SAM_0338.jpgSAM_0337.jpgSAM_0339.jpgSAM_0342.jpg De deur vouwt zich zodoende net in de beschikbare ruimte.

 2. #2
  Fraai gedaan! Je kunt trots zijn op zo'n mooi puzzelwerkje.

  jaap

 3. #3
  Goed bedacht en goed uitgevoerd!

 4. #4
  Senior Member
  Ingeschreven
  Jan 2011
  Locatie
  Ouderkerk aan den IJssel
  Berichten
  1.297
  Heel inventief!

 5. #5
  Knap dat je dat zo bedacht hebt.

 6. #6
  Vooral het naar boven klappen, in twee delen, is er eentje die ik ga onthouden. Dank voor het delen, inspirerend!

 7. #7
  oud hout
  Ingeschreven
  Mar 2008
  Locatie
  Allentown, PA, USA (Metrisch Ambassadeur)
  Berichten
  3.554
  Slim gedaan. Was een uittrekbare lade of schuif niet iets geweest? Dan zijn de spulletjes wat makkelijker te bereiken.

 8. #8
  De deuren gaan goed open en bereikbaarheid is geen probleem. Wel was ik van plan om rechtsonder lades te maken. Echter, moeilijk te zien op de foto is dat de balk waar de dakkapel op rust 25 cm dik is. Die ruimte gaat verloren bij lades of schuif. Bovendien kwam ik nu mooi uit bij hergebruiken van de oude kasten. Op een paar scharniertjes en wat multiplex na, is de wand een toonbeeld van recycling ")

 9. #9
  Knap gepuzzeld!

 10. #10
  Dat zijn nog eens lekkere oplossingen. Als je dat vooraf aan iemand uitlegt wat je wilt gaan doen verklaren ze je voor gek en menen te weten dat het helemaal niet kan. Als je het resultaat laat zien krijg je complimenten voor je knappe oplossingen.
  Hierbij mijn complimenten (maar die had je vooraf ook van me gekregen).

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top