Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 2 van de 2

Onderwerp: Fineer werkt ?

 1. #1

  Fineer werkt ?

  Laatst een hele grote stapel diverse soorten fineer binnengekregen. (nogmaals dank Rick !)
  Nu zat ik met een vraag of vragen. Hoe is de werking van fineer ? Groot, klein ?

  Dit ivm het te gebruiken als diffuser voor lampenkappen. Dus als ik het fineer verlijmd in een frame span, zou het dan scheuren? Als dit het geval zou zijn, is er dan een mogelijkheid om bijvoorbeeld eerst aan beide zijden een laklaag aan te brengen zodat het hout niet aan de lucht en vochtigheid blootgesteld kan worden ?

  Het zou mogelijk zijn om het fineer los in een sponning te houden zodat de werking geen probleem zou moeten opleveren maar het lijkt me dat het fineer dan niet strak blijft en dus gaat golven.

  Iemand ervaring hiermee ?
  Met vriendelijke groet,

  Martijn.

  Met de fouten die ik maak, creeër ik

  www.facebook.com/willemsontwerp
  http://www.willemsontwerp.nl/

 2. #2
  Fineer is dun gezaagd hout. het is dus gewoon hout en hou werkt. ik zou je aanraden om het te behandelen zodat het hout ongevoelig word voor luchtvochtigheid en warmte. waarom warmte? elke lichtbron geeft warmte af ja ook led verlichting geeft warmte af en dit veroorzaakt verdamping van het vocht in het hout wat weer voor krimpen zorgt.

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top