Welkom bij www.woodworking.nl.
Pagina 1 van de 2 12 LaatsteLaatste
Resultaten 1 tot 10 van de 11
 1. #1

  wat voor draaibank koop ik

  Ik ben redelijk nieuw op dit forum en heb twee vragen.

  1 ik wil een nieuwe kleine draaibank kopen en ik heb de woodfast M 305 midi draaibank in gedachten deze bank is te koop bij Baptist en Willy Vanhouten. Heeft iemand ervaring met woodfast draaibanken?

  2 Waarom hebben motoren voor electrisch gereedschap koolborstels terwijl inductie motoren dit niet hebben?

 2. #2

  Re: wat voor draaibank koop ik

  Hallo Am.
  Kun je wat specifieke informatie geven, wat je met die machine wilt maken.
  Hoe vaardig ben je in het houitdraaien - heb je les.
  Wat is je uiteindelijke doel: een beitelhandvat of groeien in een boeiende hobby.
  Voor het eerste is de machine van Baptist zeker geschikt. Wanneer je groeit in de hobby, zal blijken dat die machine capaciteit tekort komt. Je wilt immers steeds meer - nieuwe en groetere mogelijkheden.
  Ik heb daarom eerst gekozen voor een goede tweedehands om alles eens uit te proberen.
  Toen het me beviel en ik zicht kreeg op de markt van het houtdraaien heb ik een keuze gemaakt voor professionele machines.
  Wanneer je kijkt op de Duitse site http://www.drechsler-forum.de zie je bovenaan een reklameblok met veel leveranciers in houtdraaien. Klick die aan en je bent het hele weekend zoet.
  Kijk ook eens bij Schulte (zie diezelfde site) net over de grens in Meppen (Dld), die heeft leuke machines met uitgebreid toebehoren in de aanbieding. Je kunt hen ook vinden op de demodag van de landelijke houtdraaiersvereniging "Radius" op 24 april in Assen. Een goed moment om je te oriënteren en vragen te stellen. Baptist en Memenco staan daar vaak ook.
  Of op de "Opendaghout" op 25/4 in Drachten waar ik zelf exposeer met houtdraaisierwerk.
  Maar alle machines zijn goed in hun soort en kwaliteit totdat je hogere eisen stelt: dus eerst je eisen formuleren of daar achter zien te komen lijkt mij.
  Overigens veel succes en mocht je nog vragen hebben over het houtdraaien: woodworking.nl is de juiste plaats.
  vr.gr. Jan Pranger.
  http://www.arstorno.nl

 3. #3

  Re: wat voor draaibank koop ik

  Vroeger waren Woodfast draaibanken het neusje van de zalm. Berichten over de kwaliteit na de doorstart zijn wisselend. De zware machines schijnen nog altijd goed te voldoen.

  Als ik een voordelig klein bankje zocht zou ik eerst eens naar een Jet kijken. Wil je voor niet veel geld een all-round machine, dan lijkt gebruikt de beste route. Als je aangesloten bent bij een afdeling van Radius (hetgeen aannemelijk lijkt voor de naam A.M.Sneeboer), zijn er ongetwijfeld ervaren houtdraaiers die bereid zijn je, voorzover nodig, te helpen een keuze te maken.

  Hans

 4. #4

  Re: wat voor draaibank koop ik

  [quote="jan pranger"]Hallo Am.

  Wanneer je kijkt op de Duitse site http://www.drechsler-forum.de zie je bovenaan een reklameblok met veel leveranciers in houtdraaien. Klick die aan en je bent het hele weekend zoet.
  Kijk ook eens bij Schulte (zie diezelfde site) net over de grens in Meppen (Dld), die heeft leuke machines met uitgebreid toebehoren in de aanbieding.

  Ik heb even gekeken naar een machine welke mijn interesse heeft bij Schulte, zie:

  http://www.drechselbedarf-schulte.de/de ... etail.html

  Ik constateer dan dat deze bank exact dezelfde is als die welke Buitelaar verkoopt, zie:

  http://www.buitelaar.nl/comasy/template ... uctid=2063

  Als ik dan het prijsverschil zie dan is bij mij direkt het vertrouwen in zo'n zaak verdwenen; ik heb dan het gevoel dat ik bij de andere artikelen ook qua prijs afgezet word.
  Hoe denken jullie daarover?

 5. #5
  Senior Member
  Ingeschreven
  May 2009
  Locatie
  Zeeuws-Vlaanderen
  Berichten
  239

  Re: wat voor draaibank koop ik

  @ Aad

  Het zijn zeker niet EXACT dezelfde machines, zoals je op de foto's kunt zien zijn er verschillen, maar of dat het grote prijsverschil verklaart weet ik niet.
  Wie vindt alle verschillen of moeten we er een zoekplaatje van maken ?

  Groeten
  Frank

 6. #6

  Re: wat voor draaibank koop ik

  Hallo Frank.
  Chinezen lijlken ook allemaal op elkaar. De machine (gietwerk) wordt daar dan ook gemaakt. Er zijn diverse leveranciers van dit model, die elk hun eigen componenten inbouwen.
  Dit maakt, dat de machines nogal in prijs kunnen verschillen. Een nauwkeurige analyse is daarom gewenst. Zonder digitale toerenteller (zit op dit model) is die van Schulte ook aanmerkelijk goedkoper. De speling op de draaispil van het beweegbare deel wil ook nog wel eens aanzienlijk verschillen. Je hebt gelijk het gietwerk is vaak gelijk. Het verschil zit echter vaak in de componenten.
  vr.gr.: Jan Pranger.
  http://www.arstorno.nl

 7. #7
  Moderator
  Ingeschreven
  Nov 2008
  Locatie
  zwolle
  Berichten
  6.103
  Blog Berichten
  1

  Re: wat voor draaibank koop ik

  ik ben begonnen op een kleine draaibank van buitelaar met regelbaar toerental. erg veel plezier aan gehad. toen ik merkte dat ik vermogen en draaidiameter tekort kwam ben ik pas gaan kijken naar een grotere bank. het is inderdaad een vraag om er eerst achter te komen wat je wilt maken. je kan natuurlijk ook altijd bij andere draaiers gaan kijken. het is mijn mening dat bijna alle draaiers erg behulpzaam zijn.

  m vr gr
  rick

 8. #8

  Re: wat voor draaibank koop ik

  Allereerst bedankt voor de vele reacties.
  Even voor Jan Pranger.
  Mogelijk ontmoeten wij elkaar met opendag hout. Wat de draaibank betreft ik heb een vaste bank de Jet 1236 .Hierbij had ik een klein bankje van Buitelaar alleen om te demonstreren maar toen het v-snaartje stuk ging had ik een probleem. ik moest de draaias uit de lagers zien te krijgen om een nieuw snaartje te monteren, daar was ik behoorlijk ziek van. Zo ziek dat mijn vrouw zij koop toch een nieuw bankje. zodoende kwam ik op de woodfast.
  Bij de woodfast m 305 kan je de snaar zo verwisselen.
  Verder ben ik lid van Radius en secretaris van afdeling Noord Holland Noord. het klinkt misschien wat arrogant maar ik kan mij rustig rekenen tot de ervaen draaier

 9. #9

  Re: wat voor draaibank koop ik

  Leek me al niet erg waarschijnlijk dat de AC Noord-Holland Noord een houtdraaiende naamgenoot zou hebben op dit forum.
  Je vraag over serie- vs inductiemotoren werkte wel wat verwarrend en is nog niet beantwoord.

  Ik ken geen draaibanken met seriemotor, inductiemotoren zijn meestal te groot en zwaar voor handgereedschap. Het is de stofzuiger vs de wasmachine. Voor een technische uitleg is wiki handig: seriemotor en inductiemotor
  Het toerental van een inductiemotor is (naast belasting) afhankelijk van de frekwentie. Met een frekwentie omvormer kan het toerental geregeld worden zonder veel verlies aan kracht.

  Hans

 10. #10

  Re: wat voor draaibank koop ik

  Hoi Hans,
  bedankt voor je uitleg, ik ben weer wat wijzer
  Aad

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top