Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 5 van de 5

Onderwerp: vernis gezocht

 1. #1

  vernis gezocht

  voor het aflakken van een paar meubelen ben ik op zoek naar vernis. De vernis die ik overal kan vinden op internet en bij de normale verfgroothandel heeft iets of wat van kleur in zich, dit zoek ik dus niet.

  De vernis waar ik naar op zoek ben gebruikten we een jaar of 10 geleden op school voor het spuiten van onze meubelen, maar je kon hem ook met de kwast opzetten. Als je in de emmer keek (en ook bij te dik spuiten) was deze wit, maar kleurde later wel gewoon transparant op. Ook stonk het nogal naar oplosmiddelen, het zal dus geen watergedragen vernis zijn geweest.

  Wie kan me hier aan helpen of heeft een adresje waar ik zoiets kan bestellen? Geen hoogglans, maar zijdeglans of mat.

 2. #2
  Traelyx?
  Inmiddels de watergedragen versie.
  sometimes you just need a bigger hammer

 3. #3
  Je hebt het over watergedragen lak. Die ziet er wat melkachtig uit in het blik en droogt bijna helemaal kleurloos op. Trealix, Glitsa, Rambo etc hebben het allemaal wel in het programma. Het droogt erg snel, 2 laagjes aanbrengen per uur is best mogelijk en eenmaal goed uitgehard laat het zich goed schuren en polijsten. Maar voor een zijdeglans afwerking wil je dat natuurlijk niet .

  jaap

 4. #4
  ja klopt jaap! inderdaad een beetje melkachtig. 2 lagen per dik uur was inderdaad mogelijk. ik ga ff googlen

 5. #5
  Een 10-tal jaren geleden werd er (in de Belgische scholen) veel gewerkt met IDEAS.
  Deze was melkachtig en droogde heel snel. Je moeste eerst een saeler laag geven en daarna 1 à 2 lagen vernis.
  Hieronder heb ik nog een foto gemaakt van een kleurproduct, maar de vernisverpakking had dezelfde kleuren, namelijk plastiek bidons met een oranje etikette erop.
  Is dit herkenbaar?
  P1110749.jpg

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top