Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 8 van de 8
 1. #1

  Is ebben FSC verkrijgbaar ?

  http://www.ikzoekfsc.be

  Hier wordt ebben zelfs niet opgelijst, is ebben uberhaupt FSC verkrijgbaar ?

 2. #2
  Aangezien de (boom)soort, aldus internet, sinds 1994 op de rode lijst staat, vermoed ik van niet.

  http://www.iucnredlist.org/details/33048/0

  Ik zou een alternatief zoeken.

 3. #3
  Volgens deze pagina: http://www.wood-database.com/wood-ar...-wood-species/ staat het op Appendix III van de CITES lijst, en dan alleen nog maar hout dat van Madagaskar afkomstig is. Het is dus in principe legaal verhandelbaar. Als ik op de CITES site zelf kijk zou het inmiddels op Annex II staan, maar nog steeds alleen het hout dat van Madagaskar afkomstig is.

 4. #4
  Kijk op ebay voor wat ebbenhout dienbladen of beelden. Meestal niet duur, vooral als ze kapot of beschadigd zijn. Is heel lang geleden gekapt.

 5. #5
  Naar mijn weten komt legaal Ebben alleen nog maar uit Kameroen. En dat bos is gekocht door Martin guitars als ik me niet vergis. Zou ook een ander gitaar merk kunnen zijn. Het is dan nu (gelukkig maar) ook zo dat boomdelen met blanke strepen ook gewoon gezaagd worden tot bruikbare delen, iets wat voorheen werd gezien als Ebben van "mindere" kwaliteit.
  There, I said it

 6. #6
  Senior Member
  Ingeschreven
  Jan 2012
  Locatie
  Alphen aan den Rijn
  Berichten
  430
  Toevallig vorige week een balkje Ebben gekocht in Amsterdam , heb daar niet bij stilgestaan .
  Het is wel het goud onder de houtsoorten .
  Toch ook maar proberen een snijplank te maken .

  Groeten Willem

 7. #7
  Hoi.
  Van het moment dat ebben voor de helft van de normale prijs wordt aangeboden dan zal het om illegale kap gaan denk ik zo.
  Ik koop jaarlijks voor een 3000€ aan ebben in een gekende zaak. Telkens staat het vermeld als ebben op de factuur. Denk niet dat ze dit doen als het illegaal gekapt is.
  Heb ook plaatsen waar ik het aan minder dan de helft van de prijs kan kopen. Geen betaling via bank is toegelaten. Dit is uiteraard een ander zaakje dan.
  Daniel

 8. #8
  Ik was laatst in België , en daar werd mij een ameublement aangeboden uit massief ebben , foeilelijke meubelen met een beetje lullig snijwerk uit 1850 , plaatselijk kopieerwerk van een lokale timmerman vermoed ik , die man heeft geprobeerd een westers meubel te imiteren voor de Europeaan op doortocht .

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top