Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 10 van de 10

Onderwerp: Plankies

 1. #1

  Plankies

  IMG_6852.jpg

  Broodplank geflamd Berken (gespiegeld)

  IMG_6851.jpg

  Nog één :-)

  IMG_6853.jpg

  Bubinga en Esdoorn (das maple toch?)

  IMG_6855.jpg

  Gespiegeld Bubinga met geflamd Berken ingelegd presentatie plankje
  Laatst gewijzigd door Botte Bijl; 02-01-15 om 13:47. Reden: gekloot met de tekst en fotos. (zoals altijd)

 2. #2
  Mooie houtsoorten met dito resultaat !
  Met vriendelijke groet,

  Martijn.

  Met de fouten die ik maak, creeër ik

  www.facebook.com/willemsontwerp
  http://www.willemsontwerp.nl/

 3. #3
  Dank Martijn!

 4. #4
  Heel mooie houtstructuur die plankjes.
  De 2 andere werkje zijn ook zeer mooi.
  Respect voor het werk dat je gedaan hebt.
  Proficiat met het resultaat.

 5. #5
  Mooi hout, maar ook mooi gemaakte plankjes. Is het machinaal, of met de hand gedaan? Waarvoor zullen ze gebruikt gaan worden?

 6. #6
  Zo, dat is een heel mooie inschieter op de eerste foto. Prachtig gemaakt.

 7. #7
  Dank allen voor de lof! Eerste twee planken heb ik als broodplanken gedoopt. De kopsekant plank kan vanzelfsprekend als reguliere snijplank worden gebruikt. De plank met de inleg heb ik als "presentatie" plank gedoopt. Kaas, nootjes en allerhande snacks zullen de plank in haar waarde laten.

  Ik heb moeite gevlamd materiaal machinaal te verwerken. Ik krijg ze als ruw gezaagde delen in de werkplaats aangeleverd van mn lokale "bosboer". Vervolgens zaag ik stukken tot grofweg de lengte die het werkstuk benodigd. Dan vlak ik één kant op de vlakbank maar heb altijd tearout (wat is dat ookweer in fatsoenlijk Nederlands?) Daarna herzaag ik met de lintzaag, verlijm de twee gespiegelde planken, teken mijn patroon uit en zaag op de lintzaag. Vervolgens schuur ik tot de uiteindelijke vorm op de bandschuur machine alsook de boven en onderzijde.
  (ik heb zo' tiltende schuurmachine) De kopsekanten plank is geheel machinaal vervaardigd. Vlak en vandiktebank, zaagtafel, freestafel etc. De Bubinga serveer plank ook machinaal vervaardigd behalve dan de inleg, deze doe ik gedeeltelijk met een bovenfrees en met beitel en hamer. De inleg zelf zaag ik met de lintzaag en schuur ik met de hand.

  Eigenlijk heb ik nog best een aantal foto's van kopsekant planken die ik zou willen delen maar ik krijg ze helaas niet ge-upload en weet niet waarom.
  Laatst gewijzigd door Botte Bijl; 02-01-15 om 16:51.
  There, I said it

 8. #8
  Ik steek de inleg zoals hier op de foto's getoond. Excuses voor de slechte foto's. Alles wat ik met mn telefoon fotografeer bewerk ik zodanig dat al het stof, vies en vuil onder de lens minder dominant uit doet zien. (instagram :-) Deze plank ook als geschenk gemaakt eerder in 2014. Eiken met walnoten inleg.
  PS, nu laad ie foto's toch weer gewoon en snel in. Zal proberen nog wat te posten maar in gereduceerd formaat... Wacht ff

  01.jpg

  02.jpg

  03.jpg
  There, I said it

 9. #9
  En ja hoor, het moet het formaat van de afbeelding geweest zijn.. :rolletjes:

  Ik besteed altijd wel een hoop tijd en aandacht als ik aan het plankies fabriceren ben maar deze spant de kroon. Ik heb er een aantal gemaakt maar alleen van deze een foto.

  Bijlage 24384

  Kopsekant Eiken met kopsekant Walnoten, Padouk, Bibolo, Esdoorn en Eiken pluggen
  50mm X 300mm X 400mm
  There, I said it

 10. #10
  Ik snap er niets van. In plaats van de foto te vertonen gaf de site uiteindelijk een link naar een bijlage...? deze gaf inderdaad mn ge-uploade foto weer maar nu stop ie er mee. Ik geef het op..
  There, I said it

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top