Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 3 van de 3
 1. #1

  Schrijfgedeelte van bureaublad deels bekleden/inleggen met marmoleum

  Allereerst wil ik eenieder het beste voor 2015 wensen!

  Ik ben bezig met een bureau voor mijn oudste zoon. Het wordt een relatief eenvoudige en strakke uitvoering van het klassieke "ladekastjes links en rechts, blad er overheen"-thema. Uitgevoerd in 15mm berken multiplex. Het blad is met stroken opgedikt tot 30mm.

  (hier op schragen om te drogen van het in de blanke beits zetten)  Binnenkort word de laatste kamer op de bovenverdieping ook voorzien van antraciet marmoleum en zodoende kreeg ik het idee om het "schrijfgedeelte" van het bureaublad in te leggen of te bekleden met een stuk van hetzelfde marmoleum. Een rechthoek van circa 100x50cm denk ik aan.

  Zal ik het marmoleum zo op het blad plakken? Maar hoe kan ik dan de kopse kanten afwerken? Zal ik het marmoleum infrezen? Wie heeft er ervaring met zoiets? Ik ben een beetje opzoek naar wat ideeën en mogelijkheden dit te realiseren - of om er van af te zien .

  Alle input is welkom!!
  Laatst gewijzigd door janwijbrand; 02-01-15 om 11:27. Reden: typo

 2. #2
  Ik zou het vlak met het tafeloppervlak inleggen, marmoleum heeft de neiging langs de kanten stuk te gaan als je de kanten niet daar tegen bescher,t en dat kan heel mooi wanneer je het infreest. En vastlijmen.
  Ik zou het niet te ngewikkeld maken, in vroegere tijden werd voor heel luxe bureaus dik leer gebruikt en daar overheen een vloeiblad van papier, maar wie schrijft er tegenwoordig nog met kroontjespen of vulpen ?
  Een vlak tafelblad is het meest practisch vooral met laptop of pc , het muist beter.

 3. #3
  Of het marmoleum op het tafeloppervlak lijmen, net iets over de rand.
  Dan de rand strak af frezen en daarna een massief houten lijstje er omheen.
  Dat lijstje lak je antraciet. Heb ik zo met een bureaublad gedaan.

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top