Welkom bij www.woodworking.nl.
Pagina 1 van de 2 12 LaatsteLaatste
Resultaten 1 tot 10 van de 13
 1. #1

  Nieuw Festool gereedschap in mei 2010

  Op buitenlandse fora staat leuke info over nieuw Festool gereedschap en de bron van al deze informatie is de website van Geerdink in Rotterdam! De info is er inmiddels weer af, maar het schijnt dat er een Rotex RO90 komt die ook voorzien kan worden van een Delta schuurzool, er komt een nieuwe decoupeerzaag met accu's, de Carvex, nieuwe accu boormachines en een uitbreiding van de de accessoires voor de Kapex. Allemaal weer meer dan interessant!

  jaap

  Attached files

 2. #2
  oud hout
  Ingeschreven
  Nov 2009
  Locatie
  het land van Maas en Waal
  Berichten
  2.508

  Re: Nieuw Festool gereedschap in mei 2010

  Zal wel weer genoeg gaan kosten al dat moois :shock: :lol:

  Maar die Festool accuboormachine, zijn hier mensen die het een fijn ding vinden? Ik heb er wel eens mee gewerkt, maar kon er niet warm of koud van worden en dus ook zeker zn geld niet waard.
  Wat dat betreft zweer ik bij mijn Makita accuboor.

 3. #3

  Re: Nieuw Festool gereedschap in mei 2010

  Kleine correctie, de firma Geerdink was inderdaad de eerste die de nieuwe 2010 collectie op de web-site had staan, maar ze zitten in Deventer.
  De eigenaar mailde mij dat hij door Festool "gedwongen" was de info van de web-site te verwijderen. Zowel op Festool.nl als Festool.de was de informatie nl. nog niet te vinden. Waarschijnlijk wordt het pas bekend na de beurs "Holz-Handwerk 2010" op 24 maart.
  De afgelopen maanden heb ik op Festool.nl zowel de nieuwe Carvex decoupeerzagen en de Rotex 90 schuurmachine voorbij zien komen. Die overigens dezelfde dag alweer van de site verdwenen waren. Ook komen er nieuwe Li-Ion C12, C15 en een T18 accuboormachines.
  De volgende prijzen stonden op de website van Geerdink:
  C12 Li-1,3-Plus/Set €453/570
  C15 Li-2,6-Plus/Set €514/625
  Carvex PS400/PSB400-Plus €367
  Carvex PSC400/PSBC-Plus €465 (accu-versie)
  Rotex RO 90 DX €472

  Voor foto's kijk op http://festoolownersgroup.com/festoo...and-stuff/?all

 4. #4
  oud hout
  Ingeschreven
  Mar 2008
  Locatie
  Allentown, PA, USA (Metrisch Ambassadeur)
  Berichten
  3.561

  Re: Nieuw Festool gereedschap in mei 2010

  Ik zit ook op het FOG-forum. Daar was het groot nieuws en werd er druk over geschreven.
  Sinds een paar maanden heb ik de T15 accuboormachine. Daarvoor had ik een Makita 6015D en een Bosch PSR 14,4. De T15 laat die andere machines ver achter zich op het gebied van kracht, nauwkeurigheid van instellen, balans en de algehele "feel". OK, het kost wel wat (gelukkig in Amerika minder) maar ik vind het dat zeker waard. De set (T15 met alle koppen) is daar $575 (EUR 410) en omdat ik meer bestelde, kreeg ik nog wat korting.
  Als op de nieuwe RO90 ook andere vormen voet passen, ben ik zeker in de markt als ze in Amerika uitkomen. Maar dat kan gezien eerdere ervaringen wel enige tijd aanlopen.

 5. #5

  Re: Nieuw Festool gereedschap in mei 2010

  bijzonder mooi speelgoed weer. Ik zat al een tijdje te wachten op een accudecoupeerzaag van festool, er was al lang sprake van, maar ziet er weer bijzonder mooi uit.

  Wat betreft de accuboor van festool, wij hebben op de werkplaats de zwaarste machine, hij is bijzonder sterk, en voornamelijk de extentiestukken zijn soms onmisbaar, maar verschrikkelijk zwaar en niet fijn om lang mee te werken. De nieuwe lithium ion versie is wel een stuk lichter geworden, ben wel benieuwd hoe dat werkt.

 6. #6
  oud hout
  Ingeschreven
  Mar 2008
  Locatie
  Allentown, PA, USA (Metrisch Ambassadeur)
  Berichten
  3.561

  Re: Nieuw Festool gereedschap in mei 2010

  @ Jan, die T15 werkt heel prettig, ligt goed in de hand en is ondanks de power vrij licht. Als je zware schroeven of bouten inschroeft moet je de trekker heel voorzichtig indrukken anders slaat hij uit je handen.

 7. #7

  Re: Nieuw Festool gereedschap in mei 2010

  Ja, wij hebben inderdaad de zware oude versie van dezelfde machine. Daarom dat ik liever mijn Makita op Litium Ion gebruik, een veel lichtere machine met net zo veel kracht. de festool gebruik ik als ik hoekjes om moet en op krappe plekjes moet komen. En eerlijk is eerlijk, ik ben groot fan van festool, maar ik vind de accuboor niet bijzonder lekker in de hand liggen.

 8. #8

  Re: Nieuw Festool gereedschap in mei 2010

  Gebruik thuis een C12 en een 14.4 v blauwe bosch; op het werk een nieuwe makita 14.4 li-ion. Het zijn alle 3 prima machines, de C12 en Makita lekker licht en bosch erg sterk maar zwaar. Je moet even wennen aan de Festool, maar de door de manier van vasthouden wordt de kracht van je hand zo recht mogelijk doorgegeven aan het schroefbitje, wat meer stuur geeft en minder vermoeiend is als bij het traditionele T model accuboormachine. De C12 is mijn absolute favoriet.

  jaap

 9. #9
  Senior Member
  Ingeschreven
  Apr 2008
  Locatie
  Nederweert
  Berichten
  1.188

  Re: Nieuw Festool gereedschap in mei 2010

  Hoewel ik zelf de nodige Festool machines heb, vind ik dat veel van hun productien niet dat extra bieden tov andere merken dat dit de Festool prijs rechtvaardigd. Tuurlijk de domino heeft nog geen directe concurrent, maar dat veranderd over een jaar of wat. Kijk naar de TS55/75, zijn al verschillende goedkopere clonen op de markt die kwalitatief ook zeer goed zijn.

  De C12 zal ongetwijfeld een zeer goede machine zijn en de haakse en excentrice opzetstukken lijken mij ideaal, maar het feit dat er geen broekclip op zit en niet in een holster past is voor mij al een reden om deze machine links te laten liggen.

  Of de wereld nou op een accudecoupeerzaag van €465,- zit te wachten betwijfel ik.
  Ik heb zelf de PS300, zonder twijfel een goede machine. Maar de Bosch GTS135 is in mijn ogen een veel betere machine. Toch ben ik wel benieuwd wat de gewone Carvex te bieden heeft voor een prijs van €367,-. Misschien een afzuiging die wel goed werkt? Want die op de PS300 is nou niet echt geweldig.

  Maar goed, het worden dus weer dure tijden voor de Festoolies onder ons...

 10. #10

  Re: Nieuw Festool gereedschap in mei 2010

  De geruchten over het nieuwe Festool gereedschap zijn allemaal waar. Het was allemaal te zien, vast te houden en te proberen op de beurs in Hardenberg. Prachtig gemaakt en doordacht! Het is misschien wel wat duurder dan andere merken maar meestal is de levensduur ook echt super. Een bevriende autospuiter is 8 jaar geleden overgestapt van het schuren op perslucht naar elektrisch schuren met Festool machines en de eerste machines die hij gekocht heeft doen het nog steeds prima, elke dag. Ik ken ook een scheepstimmerman die zijn rotex dagelijks martelt op oude lagen onderwaterverf etc en het ding blijft het gewoon doen. Als je uren per dag schuurt dan ga je het grotendeels ontbreken van trillingen enorm waarderen tov de concurrenten. Maar ik heb een collega die zweert bij Makita en de mooiste dingen maakt. Gelukkig is er voor elk wat wils en daar kunnen we een heel forum over vullen :lol:

  jaap

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top