Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 6 van de 6

Onderwerp: Gekleurde vaasvorm

 1. #1

  Gekleurde vaasvorm

  Hi, allen
  Hierbij een vaasvorm ala Bert Marsh, H 13 W 11 cm 1mm tussen de vingers. Iepenhout gedraaid diverse malen nat gemaakt om de vezels op te laten komen en telkens schuren. Daarna op kleur weer geschuurd en een volgende kleur erop. Omdat er toch een zijtakje zat is hij iets vervormd.
  grts
  Marcel
  Bijgevoegde Afbeeldingen Bijgevoegde Afbeeldingen

 2. #2
  Marcel erg mooi geworden.

 3. #3
  Al heeft het vaasje een vervorming aangenomen, het heeft zijn charme en 't is heel mooi Marcel.
  Super.

 4. #4
  Mooi en elegant.

  Kun je iets meer vertellen over dat natmaken en opschuren?

 5. #5
  Meron
  Als je hout wilt kleuren met een vloeistof zal het hout "harig" worden omdat het nat wordt bovendien zal als je een kwast gebruikt en je bij het strijken overlappingen krijgt de kleur intenser worden. Nu ga je eerst de vezels een aantal malen kietelen dan rijst het hout dat schuur je dan weer licht bijv korrel 320 een keer of twee drie dan nogmaals met korrel 400. Als je kleurt met acryl maaak je nu eerst het hout weer vochtig en direct daarna de kleur erop zetten. Als het goed is is het ju egaal van kleur. Ik hoop dat hier iets aan hebt. Als je het object afwerkt met alleen een olie is het ook aan te raden alleen moet het wel weer droog zijn voor je bijv de danish oil opbrengt!
  Marcel

 6. #6
  Bedankt voor de info. Als ik het goed begrijp doe je dit om ook de haren vlak te schuren, zodat het oppervlakte nog egaler wordt. Dit ga ik eens uitproberen.

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top