Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 6 van de 6

Onderwerp: Aziatische boog

 1. #1

  Aziatische boog

  De laatste weken ben ik zeer druk geweest met mijn nieuwe Aziatische boog die ook wel onder de verzamelnaam ruiterboog bekend staat. Het is een relatief korte boog met enorme kracht en snelheid. Deze boog heb ik ontworpen in moderne materialen. De werparmen zijn versterkt met fiberglass en unidirectionaal geweven carbon. Ik heb het model zelf ontworpen, geinspireerd op authentieke bogen uit China en Mongolie. Zie http://www.simonlongbow.com/kruisbogen/ruiterboog/ voor meer foto's. Bedankt voor de interesse.

  Simon

  Attached files

 2. #2
  oud hout
  Ingeschreven
  Nov 2009
  Locatie
  het land van Maas en Waal
  Berichten
  2.336

  Re: Aziatische boog

  Zoals ik het lees is de boog wel van hout gemaakt, maar zijn de armen alleen versterkt met wat high tech materialen

  @ Simon,

  Mooi spulletje hoor.

 3. #3

  Re: Aziatische boog

  In europa werd taxushout ook veel gebruikt voor het maken van bogen maar dat waren grote dingen. Kleine bogen van hout kun je niet ver genoeg trekken zonder dat ze breken. De mongolen hadden al composite bogen gemaakt hout en hoorn van 1 of andere berggeit verlijmt met hars. Zo konden ze kleine bogen maken die verschrikkelijk stijf waren en niet braken. Tegenwoordig hebben we compound bogen met stalen/composite veren en een katrollen systeem, die kunnen ook heel klein met enorm vele power.

  Maar goed ik weet niet welke materialen jij precies hebt gebruikt maar het ziet er gaaf uit. Ik zie dat je aan de binnenkant een ondersteunend materiaal hebt gebruikt voor het hout. Ik neem aan dat dat geen berggeit is ?

 4. #4

  Re: Aziatische boog

  Beste Simon,
  Mooi gedaan!! Wat een prachtige boog heb je gemaakt.
  Heb je op je site ook een filmpje staan van het schieten met deze boog? Of heb ik die over het hoofd gezien?

  Bart

 5. #5

  Re: Aziatische boog

  Erg mooi gemaakt! Als handboogsporter weet ik dat het erg moeilijk is een boog te maken die de juiste eigenschappen heeft. Hij moet namelijk sterk zijn. Buigzaam, maar niet te slap of te stug. En ook erg belangrijk, hij moet recht blijven, de laten mogen niet torderen. En zelfs met de duurste latten die je kunt kopen is dat wel eens een probleem.
  Schiet je zelf ook? En dan alleen met longbow, of ook recurve en/of compound? Ik zelf schiet al 17 jaar recurve.

  In Nederland schoot men vroeger met de zogenoemde ‘Turkse eik’. Dit waren bogen uit een geheel en zonder pees waren ze vrijwel recht. Door hun lengte van 2-2,5M waren ze flexibel genoeg om niet te breken. Maar ze braken uiteraard nog wel eens. Daarna kwamen stalen bogen die geheel uit staal bestonden. Pas in de jaren 60-70 kwamen de bogen die uit meerdere laagjes bestonden, al dan niet versterkt met glasfiber. De moderne bogen bestaan uit een middenstuk van aluminium, en 2 losse latten die versterkt zijn met carbon.
  Compound bogen zijn qua materialen hetzelfde echter veel korter en wat extremere buigingen. En uiteraard de katrollen om met minder trekkracht de zwaardere (qua spankracht) boog uit te kunnen trekken. Scheelt 50-70%.

 6. #6

  Re: Aziatische boog

  Mooie bogen Simon en ook inspirerende filmpjes op de website, je kunt zo in een film meespelen.

  Grappig om te zien dat er meer boogschutters zijn zoals Marco, het is een specialisme in houtbewerken die mij niet direct te binnen schoot toen ik mijn eerste werkstukje knutselde, maar heel gaaf, zeker de combinatie met moderne vezels en kunststoffen.

  jaap

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top