Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 7 van de 7

Onderwerp: zaagblad

 1. #1

  zaagblad

  Ik wil een beter zaagblad in mijn zaagtafel steken.
  Ik werk vooral met mdf en multiplex.
  Welke zaagbladen zou je voorstellen en waar kan je deze gunstig kopen?
  Thanks

 2. #2
  Senior Member
  Ingeschreven
  Mar 2011
  Locatie
  Boirs, België
  Berichten
  1.759
  Welke afmetingen? Op mijn vorige zaagtafel met 250mm bladen gebruikte ik op het einde ecotools zaagbladen met goede resultaten(even goed of beter dan andere niet-industriele zaagbladen), nu op mijn nieuwe met 300mm bladen heb ik weer ecotools als reserves voor riskant werk, maar die vallen niet zo goed mee, de snit is nogal ruw op de 48T.
  Voor het goed werk had ik een CMT 48T die goed geprijsd zijn bij Toolnation, zijn best wel goed. En onlangs heb ik er van Felder gekocht met chroom coating om te testen, die zijn duurder dan CMT en werken ook goed maar ik zal pas weten binnen 6 maanden hoe ze het uithouden.
  Daarna zou ik graag bij Sauter.de eens een Freud zaagblad willen testen, is nogal populair in de VS.

  Voor MDF en MTX is 72 Tanden beter dan 48, maar persoonlijk doe ik alles (behalve shulpen van massief) met een 48T.

 3. #3
  Afmetingen zijn 30mmn gat , schijf max. 254mm. Ik ga dan voor een 72tanden denk ik.

  1) Ik zie hier ook 80T en 120T.
  Is dit dan overdreven voor mdf en mtx of is resulteert dit in een nog fijnere zaagsnede (hoe fijn kan een zaagsnede natuurlijk zijn?)?

  2) Ik vond ook volgende bladen bij Herman Buitelaar : http://hermanbuitelaar.nl/product/hb...ut-asgat-30-mm.
  Ik denk als pure hobyist (zagen max. 2h per week) dat dit voldoende zal zijn voor mij.
  Of vergis ik me hierin en geef ik toch best het dubbele uit?

  Thanks voor je antwoord.

 4. #4
  Senior Member
  Ingeschreven
  Mar 2011
  Locatie
  Boirs, België
  Berichten
  1.759
  Goedkoop is niet altijd een slechte keuze hierin, vooral dan voor hobbyisten die regelmatig rare dingen verzagen waar wel eens een steentje of verborgen spijker in kan zitten.
  Maar anderzijds kost dat zaagblad bijna evenveel als het laten slijpen ervan, wat je dus meestal niet doet en weer een nieuwe haalt. Had je dan een A merk zaagblad dan waren die slijpkosten iets lagen dan een nieuw B merk blad te kopen. Dus je betaald in het begin meer, maar je hebt een blad dat langer mee gaat en dat uiteindelijk goedkoper is in onderhoud.

 5. #5
  Ik zou mij een zaagblad willen aanschaffen om hardhout te schulpen (ebben, wengé...), ik kende ecotools niet en zou deze eens willen proberen, kan je een 250mm, 30mm asgat zaagblad aanraden van ecotools voor deze doeleinden ?
  vast bedankt.

 6. #6
  Industrie blad 24 tanden, ik zaag hier alles mee. Vooral hardhoutsoorten als merbou ,azobe merantie, eiken. Heeft bij mij een goede standtijd.

 7. #7
  hoe zit dat eigenlijk als je naar de hardere hardhout soorten gaat qua hoeveelheid tanden voor schulpen heb je dan ook gewoon een normaal schulpblad nodig of is dat dan te ruw?

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top