Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 5 van de 5

Onderwerp: gat in boomstam

 1. #1

  gat in boomstam

  wij zijn met een projectje bezig en nu moeten wij een gat in een boomstam boren van 6 tot 8 cm doorsnede en ongeveer 10 diep en eventueel taps toe lopend naar beneden.
  heeft iemand een idee welke boor ik hiervoor moet/ kan gebruiken of heeft iemand een andere oplossing, wand ik moet ongeveer 100 van deze gaten boren en om ze allemaal uit te hakken kijkt me geen goed idee.

 2. #2
  Een ander forumlid heeft ongeveer dezelfde vraag gesteld in de houtdraaiersrubriek. Ook in jouw situatie zou ik serieus kijken naar de Zobo boren, ze zijn wel prijzig, maar ze passen in een gewone boormachine, wat altijd goedkoper is als een draaibank, om deze klus te klaren. Als het een zuiver gat moet zijn en ook nog taps toelopend, dan wordt het een draaibank.

  jaap

 3. #3
  bedankt voor je antwoord jaap. we gaan er meer aan de slag.

 4. #4
  Je zou ook een gatzaag met verlengstuk kunnen nemen. Dan wel na elke 4 cm eea weg hakken.

 5. #5
  bedankt voor de tip

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top