Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 8 van de 8
 1. #1

  zwarte hars opvulling groeven eik parket

  hoi, ik heb onlangs ergens een eiken parket gezien waarvan de groeven, barsten en knopen opgevuld waren met een zwarte hars-achtige substantie. kan iemand mij zeggen wat dit juist is, en hoe ik het moet aanbrengen? ik wil het graag gebruiken voor een eiken tafel.

  mvg,

  joris

 2. #2
  Als het een antieke vloer is, heb je goede kans dat het bitumen zijn waar de vloer in gelegd is.

 3. #3
  Bij boten heb je soms een houten dek met zwarte strepen, dat is volgens mij (speciale) kit.
  Je leert van de dingen die je doet,
  Je kunt alleen spijt hebben van de dingen die je niet hebt gedaan.

 4. #4
  Senior Member
  Ingeschreven
  Jan 2013
  Locatie
  Provincie Zeeland
  Berichten
  344
  Is het misschien kalkpasta?
  Vriendelijke groeten,

  Corné

 5. #5
  Bij modern parket worden voor de laatste behandeling de gaatjes en noesten gevuld met een speciale filler, van b.v. Henkel/Ponal; tenminste bij het parket dat ik heb laten maken. Het rubber bij teak dekken op boten is meestal Sikaflex (een ander merk is b.v. Simson), wat je ook voor de tafel zou kunnen gebruiken. Zwarte polymere kit idem, of b.v. epoxyhars zwart kleuren als het een harder oppervlak moet hebben.
  Wat wil je graag voor effect hebben?

  jaap

 6. #6
  Dag Jaap, Bedankt voor de reactie. Ik wil een hard egaal oppervlak bekomen dat ook krasvast is. Ik heb dit bij anderr tafels al in doorschijnende en zwarte vorm gezien. Het gaat over kleine barsten en noesten in het hout.

 7. #7
  vergeet dan de kitten etc en koop een klein setje epoxy hars en wat zwart kleurmiddel. Plak de scheuren en noesten aan de onderkant goed af en draag ook geschikte handschoenen, latex of natril (bij grotere klussen gebruikte ik ook vaak huishoudhandschoenen om de polsen ook te beschermen). Door een beetje te variëren met de hoeveelheid kleurmiddel wordt het resultaat min of meer wat transparant, omdat er geen licht van achter bij komt is de epoxy vulling van nature al donker.
  Succes en we zijn benieuwd naar de foto's van het eindresultaat.

  jaap

 8. #8
  Bedankt!! Raad je epoxy of polyesterhars aan?

 

 

Labels voor dit Bericht

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top