Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 4 van de 4
 1. #1

  landenkast projectje

  edit: Ladenkast, niet landenkast

  In een plaatselijke tweedehandswinkel vond ik tussen al de troep een ladenkastje dat heel leuk leek.Deels uit massief hout gemaakt, leuk ontwerp, voelde erg stevig en degelijk aan. Een schamele 40 euro lichter nam ik het kastje mee naar huis, en bij degelijk licht was het nog mooier dan ik dacht.

  Ik zou enkele dingen willen weten ... kan iemand zeggen welke houtsoort dit is, en of je dit kastje degelijk vindt?
  Bij mij thuis heb ik enkel houten meubels die licht gekleurd zijn. Dit donkerbruin stuk zou dan nogal uit de toon vallen. Goed idee om het kastje volledig af te schuren, en het dan te behandelen in een lichte kleur? Tijd om te schuren is geen probleem, die heb ik zat. Ik weet wel niet zo welke behandeling hier goed op past.

  Fotos:

  Laatst gewijzigd door teus; 28-11-14 om 21:07.

 2. #2
  Senior Member
  Ingeschreven
  Mar 2011
  Locatie
  Boirs, België
  Berichten
  1.759
  De houtsoort zegt mij niet meteen iets, maar je hebt bijna zeker gedeeltelijk te maken met "plaquage" of fineer, een ultra dunne laag kostbaar hout geplakt op minderwaardig hout.
  Dat was vroeger een kunst, maar bij het schuren moet je zeer zorgvuldig zijn want je zit er door voordat je het merkt.

 3. #3
  O, inderdaad, de bovenste plaat en de inleg vooraan de schuifjes zijn fineer. Ik zie nergens schade aan de rand van de fineer, dus kan niet schatten hoe dik die is.

 4. #4
  Hout donkerder maken is meestal niet zo moeilijk, maar lichter gewoonlijk wel. En dit is fineer, dus waarschijnlijk een donkere tropische houtsoort.

  Ik zou het nemen zoals het is en lekker een mooie eclectische woonkamer samenstellen.

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top