Welkom bij www.woodworking.nl.
Pagina 1 van de 2 12 LaatsteLaatste
Resultaten 1 tot 10 van de 12
 1. #1

  foto's maken en op het forum zetten

  Hallo Forumleden en bezoekers,

  Er zijn regelmatig vragen over het plaatsen van foto's op het forum. Vandaar dat ik dit onderwerp geopend heb, om wat meer info van jullie te verzamelen om het maken van foto's en het plaatsen er van op ons forum.
  Even over het plaatsen van foto's op het forum; voor de leesbaarheid van het forum is het het beste dat de foto's naar het forum geupload worden. Zo voorkomen we in de toekomst allerlei gebroken links (zijn er nu al als je wat in de oudere berichten bladert) krijgen.
  Ook ben ik benieuwd hoe jullie je foto's kleiner maken, resizen in het aantal pixels, en vooral ook hoe je de foto's maakt. Ik zelf fotografeer al jaren, maar mooie foto's van een werkstuk of een situatie die geschikt zijn om te plaatsen valt me altijd niet mee.
  Dus neem de moeite en reageer, hieronder nog een keer de beknopte handleiding voor het plaaten van foto's op het forum.

  jaap

  ================================================== ========
  Als je een nieuwe bericht maakt, dan krijg je het tekstvak te zien, een soort "word" om je tekst in te voeren. Als je dan wat meer naar beneden gaat, staat er in de linker kolom “bestandsnaam” en daarnaast in de middelkolom een leeg vakje met “browse” Met dit browse kun je op je eigen harde schijf zoeken naar de afbeelding. Als je deze gevonden hebt en aangeklikt, klik onder browse op het vakje “bestand toevoegen”. Het geselecteerde plaatje gaat dan van jouw computer naar onze server. Dan heb je daarna nog de mogelijkheid om op het vakje “plaats afbeelding/bestand” in de tekst. Voordat je daar op klikt moet je even kijken of de cursor op de juiste plek in de tekst staat en daarna aanklikken. En klaar ben je. Afbeeldingen moeten het liefst 800x640 pixels zijn. De website maakt er zelf grote tumbnails van, die nog groter worden als je ze aanklikt. Mocht het mis gaan, dan kun je het bericht gewoon weer wijzigen nadat je het geplaatst hebt, je blijft altijd “eigenaar” van je eigen berichten.
  ================================================== ========

 2. #2

  Re: foto's maken en op het forum zetten

  Misschien is het nog handig te vermelden Hoe je foto's makkelijk maar vooral snel kleiner kunt maken.
  De meeste toestellen maken foto's van meer als 800 x 600 pixels.

 3. #3
  oud hout
  Ingeschreven
  Mar 2008
  Locatie
  Allentown, PA, USA (Metrisch Ambassadeur)
  Berichten
  3.723

  Re: foto's maken en op het forum zetten

  Ik gebruik zelf al jaren Irfanview, een gratis en simpel programma. Het is wel in het Engels en dat kan voor sommige mensen wat lastiger zijn als er specifieke beeldbewerkings-termen worden gebruikt als "cropping". Maar er is altijd wel iemand op het forum die dat uit wil leggen. Ik bijvoorbeeld.

 4. #4

  Re: foto's maken en op het forum zetten

  Ik gebruik Aperture of Photoshop om de foto's te verkleinen. Voor veel mensen zal dat overkill zijn, maar ik heb er redelijk wat ervaring mee omdat ik een tijdje vrij fanatiek met fotografie ben bezig geweest. Eerst croppen (uitsnijden) om een plaatje te maken wat er goed uitziet, en daarna resizen (vergroten/verkleinen) om dat plaatje op het goede aantal pixels te krijgen. Eventueel kan je na het verkleinen nog een keertje een onscherptefilter toepassen om het plaatje wat "op te frissen". Door het verkleinen raak je vaak een klein beetje detail kwijt.

  Voor wat het maken van goede foto's betreft: gebruik een statief en de zelfontspanner (als je die hebt). Zet bij voorkeur je onderwerp bij een raam zodat je goed daglicht krijgt. Liefst geen volle zon, dat geeft teveel contrast. Hang er dan eventueel vitrage voor. Handig trucje is om een blaadje wit karton net buiten beeld te zetten zodat je wat licht in de schaduwen terugkaatst.

  Resultaat is dan foto's als in dit onderwerp. Al heb ik daar geloof ik nog een beetje invulflits gebruikt om de schaduwen wat op te lichten.

  Arthur

 5. #5

  Re: foto's maken en op het forum zetten

  Ik doe het met windows office picture manager. Zit volgens mij standaard op elke computer met windows Vista. Oudere programma's zullen ook wel een soortgelijk programma hebben.
  Erg toegankelijk programma, en snel en gemakkelijk voor het resizen van foto's.

 6. #6

  Re: foto's maken en op het forum zetten

  ik mail de foto gewoon naar mezelf. er wordt dan ook gevraagd in welke formaat ik de foto wil versturen.
  dan gewoon het mailtje openen en de foto sla ik dan op in een aparte map.
  zo heb je geen speciaal programma nodig
  groet Bas

 7. #7
  Athanor
  Guest

  Re: foto's maken en op het forum zetten

  Beste forumleden,

  Ik vraag hierbij weer aandacht voor de opmerkingen en tips uit dit topic.

  Vooral voor de startende gebruikers misschien een mogelijkhied om te ontdekken hoe je foto's in je berichten kunt plaatsen.

  Succes en groet van Fons

 8. #8

  Re: foto's maken en op het forum zetten

  pff alsjeblieft niet sleutelen aan je fotokwaliteit of resolutie..

  gewoon imageshack en de thumbnail link gebruiken, je krijgt dan een nette kleine foto op forum en bij interesse klik je hem aan en word hij heel groot en met de originele kwaliteit.

 9. #9

  Re: foto's maken en op het forum zetten

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door golddigger
  pff alsjeblieft niet sleutelen aan je fotokwaliteit of resolutie..

  gewoon imageshack en de thumbnail link gebruiken, je krijgt dan een nette kleine foto op forum en bij interesse klik je hem aan en word hij heel groot en met de originele kwaliteit.
  Dat is nou precies wat ik niet wil, ik zou graag die optie uit willen zetten of verbieden. Je ziet heel gauw dat mensen hun foto's op die fotosites veranderen, abo opzeggen of wat dan ook en dan vallen er allemaal dode gaten in de oudere postings. Doodzonde, want het haalt de archiefwaarde van het forum enorm naar beneden. Ik zag dat je het al een keer gedaan had, maar bij deze nogmaals het vriendelijke verzoek om het niet te doen en foto's te uploaden naar het forum!

  Als je tips hebt hoe we betere foto's kunnen maken graag!

  Bij voorbaat dank.

  jaap

 10. #10
  oud hout
  Ingeschreven
  Mar 2008
  Locatie
  Allentown, PA, USA (Metrisch Ambassadeur)
  Berichten
  3.723

  Re: foto's maken en op het forum zetten

  En probeer de foto's maximaal 800 x 640 te houden. Als ze te groot worden moet je de foto heen en weer scrollen om alles te zien. De verticale scroll-bar zit dan wel onder de laatste foto. Dan moet je eerst naar beneden om te kunnen scrollen, dan weer naar boven en dan zie de rest van de foto. Maar ook de tekst wordt op de grotere breedte gezet, dan moet je ook heen en weer scrollen om alle tekst te kunnen lezen.
  Over het resizen is hierboven al een paar keer gesproken. Mocht iemand vragen hebben dan zijn er genoeg mensen hier om het net zolang uit te leggen tot al je vragen opgelost zijn.
  En er is inderdaad niets zo storend in een forum als tekst met een verwijzing naar een foto die door cyberspace opgeslokt is.

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top