Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 6 van de 6

Onderwerp: Maatwerk !!!

 1. #1

  Maatwerk !!!

  De titel zegt het helemaal...

  Groeten, Ekko

  "In theorie is er geen verschil tussen theorie en praktijk. In de praktijk wel..."

 2. #2
  Senior Member
  Ingeschreven
  Jul 2013
  Locatie
  Prov. Antwerpen
  Berichten
  118
  Das durven.

  S.

 3. #3
  Heb het nog eens bekeken... ik zou mijn vinger niet tussen de bast van de boom en het schuurtje rechts hebben durven steken... pfff...
  Groeten, Ekko

  "In theorie is er geen verschil tussen theorie en praktijk. In de praktijk wel..."

 4. #4
  ik heb er ook een langer filmpje van gezien. Daar kon je ook de voorbereidende werkzaamheden zien. Als je dit korte filmpje ziet wil je het bijna niet geloven dat het echt is, maar dat is het wel!

 5. #5
  Senior Member
  Ingeschreven
  Jul 2012
  Locatie
  Nieuwegein
  Berichten
  1.042
  Da's wel een baas, die kerel! Kunstig gemikt.

 6. #6
  oud hout
  Ingeschreven
  Mar 2008
  Locatie
  Allentown, PA, USA (Metrisch Ambassadeur)
  Berichten
  3.561
  Inderdaad is dat knap gedaan. Je moet heel precies de V-naad richten en daarnaast hopen dat de wind geen spelbreker is.
  Maar een beetje geluk er bij is natuurlijk nooit weg.
  Toen ik in Nieuwegein woonde hadden we in het mini voortuintje een blauwspar staan. En elk jaar werd de boom groter tot die uiteindelijk tot boven de derde verdieping kwam en meer en meer licht wegnam uit de huis- en bovenliggende slaapkamers. Dus een kapvergunning aangevraagd. Na de bezwaarperiode zaagde ik alle takken van de boom en werd de stam meter voor meter ingekort met een grove handzaag. De laatste 10 meter kon naar mijn idee in één keer. De kale stam moest wel in een bepaalde richting vallen om niet het tuinhekje te vermorzelen. Maar er stonden ook geparkeerde auto's in de valrichting. Na drie keer alles gemeten te hebben kwam ik op 20 tot 25 cm ruimte tot de dichtstbijzijnde auto. Dat was onze auto maar ik had voldoende vertrouwen in m'n opmeting. De stiefzoon zou met een touw de boom een handje helpen bij het vallen. Na de zaagsnedes in de juiste richting gemaakt te hebben viel de boomstam precies in de gewenste richting. Alleen bleek de speling beduidend minder, slechts 5 cm. Ik had de lengte van de stam uitgemeten vanuit het midden van de stam maar als de boom valt scharniert hij als het ware om een punt aan de omtrek en dat was precies het verschil met m'n berekening. Ik heb m'n partner na afloop maar niet gezegd hoeveel geluk ik heb gehad.

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top