Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 8 van de 8

Onderwerp: Faceplate centeren

 1. #1

  Faceplate centeren

  Wat zijn de beste manieren om een faceplate te centeren

 2. #2
  ik begrijp je vraag niet zo goed.
  een faceplate is normaal direct op de as gemonteerd(met schroefdraad) dus centreren is toch niet nodig/mogelijk?

 3. #3
  Ik bedoel de faceplate centeren op een blok hout

 4. #4
  Ik heb een grote passer en een echt hele grote passer om een cirkel op het hout te tekenen en het middelpunt te vinden.

 5. #5
  ah nu weet ik wat je bedoelt

  ik gebruik net als Jurriaan een grote kraspasser om een cirkel te tekenen.
  om het middelpunt van een blok hout te vinden gebruik ik vaker een plaat plexiglas waarop ik om de 1-15, cm een ring heb getekend. in het middelpunt van de plaat heb ik een gat geboord waar een priem of een stiftje doorheen pas zodat als ik het plexiglas op het blok leg het middelpunt ongeveer kan vinden door de ringen op het plexiglas.

  maar... precies het middelpunt vinden is eigenlijk overbodig. bij houtdraaien werk je meestal(meestal dus niet altijd) met ruwe stukken hout die toch niet volledig rond zijn. Gewoon laten draaien op 'ongeveer' het midden en zelf ronddraaien dus

 6. #6
  Als je geen grote passer hebt, en geen plexiglas mal, is 3 of 4 keer met de duimstok het midden opzoeken ook een manier.

 7. #7
  Senior Member
  Ingeschreven
  Apr 2014
  Locatie
  Atikokan Ontario Canada
  Berichten
  1.111
  Guillaume Ik gebruik een passer om het midden van het stuk te vinden, Ik zal hier een paar foto’s bij doen, maakt het makkelijker om het uit te leggen voor mij.

  Hier heb ik dus het center/midden van het hout gevonden.
  center vinden.jpg

  Ik gebruik deze plat en de losse center met een punt die vervangen kan worden en Ik er langer of korter uit kan laten steken, ja Ik weet dat jij dit niet gebruikt, daar komen we later op terug.
  Faceplate and loose center.jpg

  De losse center punt er in geklopt, Ik heb die expres los gemaakt omdat je het midden niet kan zien of vinden als de punt in de plaat zit, probeer maar onder de plaat te kijken en zien waar dat puntje in het hout moet
  Center punt er in.jpg
  Hier is dus de plaat over de losse center gezet en toen vast geschroefd.
  centered faceplate er op.jpg\\

  Nu moet jij een stuk rond hout draaien dat precies in jou plaat past, met in het midden een scherpe punt die je in het midden van jouw stuk hout kan kloppen, dan de plaat eroverheen schuiven en dan schroef je de plaat vast, losse center die je gemaakt hebt er uit trekken en away you go 1thumb.gif

 8. #8

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top