Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 8 van de 8
 1. #1

  Probleem Mennekes stekker

  Hoi,

  Ik verwacht donderdag een nieuwe machine (op 3x400V). Ik heb tot op heden mijn Mennekes opbouw stopcontacten in de kelder nog nooit gebruikt. Eén stopcontact wil ik later verplaatsen maar voorlopig wil ik een verlengkabel gebruiken, deze heb ik nog liggen (gebruikt voor een mortelsilo). Echter deze stekkers passen vreemd genoeg niet op die stopcontacten. De stopcontacten zijn type 1557 (32A-6H / 220/380V). De stekkers aan de verlengkabel typ 3 (16A-6H / 220/380V).
  De kabel naar de stopcontacten is 5x4mm2 en afgezekerd met 4 polige 20A automaat. Moet ik mijn stopcontacten veranderen naar 16A type ofwel een andere verlengkabel nemen (deze is mogelijk te dun?) ?

  Welk type hebben de machines normaal ?
  BTW: dit is in België.

  thx

 2. #2
  Ik zou een korte verloopkabel maken van 32 ampere naar 16 ampere stekstekker-contrastekker. Past de verlengkabel wel op je nieuwe machine? Hoeveel vermogen is de machine, dat bepaald de dikte van de verlengkabel.

  Meest gebruikte? In elk geval 5 polig, 32 of 16 ampere dat weet ik niet, maar probeer ze allemaal hetzelfde te houden.
  Laatst gewijzigd door Ronald L.; 21-10-14 om 15:49.
  sometimes you just need a bigger hammer

 3. #3
  Strikt genomen zul je geen 16A stopcontact na een 20A zekering mogen hebben (verzekering). Afhankelijk van de aderdikte in de kabel naar je machine is een verloopkabel inderdaad het handigste, denk ik. 2.5mm2 zul je toch wel moeten hebben als de zekering 20A is. De stekkers/stopcontacten verschillen inderdaad bij het vermogen, boven 32A zijn ze nog weer anders (nog groter).

 4. #4
  Andersom mag wel, in nederland zie ik meer 32 A dan 16 A stekkers, maar dat kan ook aannemer afhankelijk zijn.
  sometimes you just need a bigger hammer

 5. #5
  Juriaan ik snap niet wat je bedoelt. 20a is meer dan je stekker of wat de machine trekt. Of bedoel je dat die zekering niette meer selectief is. Voor de leken er moet altijd een stapje tussen zitten. Dus zekering of automaat 16a dan moet de volgende zekering geen 20a maar 25a zijn. In dit gevalzou de hoofdzekerig dus 35a moeten zijn.

 6. #6
  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Wim Kluck Bekijk Berichten
  Juriaan ik snap niet wat je bedoelt. 20a is meer dan je stekker of wat de machine trekt. Of bedoel je dat die zekering niette meer selectief is. Voor de leken er moet altijd een stapje tussen zitten. Dus zekering of automaat 16a dan moet de volgende zekering geen 20a maar 25a zijn. In dit gevalzou de hoofdzekerig dus 35a moeten zijn.
  Die stekker is bedoeld voor gebruik tot 16A; De zekering is 20A.
  Dit wil zeggen dat er zich een situatie kan voordoen dat de stroom hoger is dan die 16A, tot waarop de stekker 'veilig' gebruikt mag worden. Als er een stekker van 32A gebruikt zou worden na een zekering van 20A, dan slaat de zekering af voordat er een kritische stroom wordt bereikt voor de stekker.

 7. #7
  Bedankt voor de reacties. Ik zou denken dat 16A ruimschoots voldoende is, ik kan eventueel de automaat veranderen naar 16A dan is er geen probleem. Nu is het ook zo dat bij 'gewone' verlengkabels deze ook meestal een kleinere sectie (1,5mm2) hebben dan de leiding (2,5mm2).

 8. #8
  Je ziet in veel werkplaatsen dat ze voor het gemak alle machines maar met 32A stekkers uitrusten.
  De technische dienst vervangt dan als het nodig is de 16A stekker dan door 1 van 32A.
  Dan heb je maar alleen maar de 32A wandcontactdozen nodig.

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top