Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 4 van de 4

Onderwerp: Houd het simpel

 1. #1

  Houd het simpel

  Een probleem waar ik al geruime tijd tegenaan liep is het degelijk vast- en tegenhouden van de planken die ik aan het schaven was. Soms schroefde ik schroeven in het blad van mijn werkbank, maar die braken na geruime tijd af, met het resultaat dat het werkstuk en ik op de grond lag omdat de weerstand opeens wegviel. Ook eens een poging gedaan met een lijmklem, maar die is te hoog. Als je een keer doorschiet met de schaaf heb je een buts in de voorkant.

  Ik had al eens de werkbankklemmen van Veritas in mijn handen gehad, en besefte vandaag opeens dat die wel heel erg makkelijk na te maken zijn, maar dan van hout. Zo gezegt, zo gedaan. Had nog een stukje taxus liggen, en binnen tien minuten had ik twee werkbankklemmen, helemaal voor niks. Twee gaten boren in de werkbank, en klaar. En ze werken perfect .

  Attached files

 2. #2

  Re: Houd het simpel

  Je moet er nog een paar extra maken in verschillende hoogtes. Ik schaaf wel eens tot zo'n 4mm met de in hoogte verstelbare bankhaak. Het is toch leuk als je dan niet eerst iets hoeft te gaan maken, maar gelijk aan de slag kunt.

 3. #3

  Re: Houd het simpel

  Daar heb je gelijk in Seek, dat zal ik binnenkort ook doen. Dit idee kwam ineens boven, en heb het ter plekke uitgevoerd, zonder het verder uit te werken. Maar het is inderdaad handig om een voorraadje van die dingen te hebben.

 4. #4
  oud hout
  Ingeschreven
  Nov 2009
  Locatie
  het land van Maas en Waal
  Berichten
  2.337

  Re: Houd het simpel

  Prima oplossing inderdaad. Topic titel had ook kunnen zijn: Hout het simpel

  Nu maar hopen dat het heel blijft tijdens je krachtsinspanningen, anders lig je weer tussen de houtkrullen :lol:

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top