Even reclame maken voor onze activiteit!Het militair domein in Zutendaal (Wiemesmeer) staat op 19 oktober a.s. helemaal in het teken van bos en hout.
Van 10 tot 17 u. kun je van dichtbij meemaken hoe een bos gedund, herbebost en beheerd wordt met de modernste machines … maar ook met paard en kettingzaag. Tot 21.30 u. kun je terecht in het Boscafé.


Economie en ecologie hand in hand


Tijdens de Bos- en Houtbeurs kun je met eigen ogen zien hoe bomen uit Limburgse bossen zinvol en duurzaam worden gebruikt. Je zult versteld staan van het aantal toepassingen. Hout wordt gebruikt in allerlei constructies, in de papierindustrie, als brandstof of energieproducent. Ook de bijzondere rol van de bossen in het behoud van de biodiversiteit komt aan bod.
Voor elk wat wils!

Je hoeft geen boseigenaar te zijn om je gading te vinden op de beurs. Ook recreanten en andere gebruikers komen aan bod. Je vindt er nieuwe en tweedehands bosbouwmaterialen of je kunt je eigen tweedehands materiaal verkopen. Je kunt een lotje brandhout kopen, leren hoe je wilgen moet vlechten of hoe je zelf eenvoudige houten constructies kunt maken.
Via de tentoonstelling van één- en tweemanskettingzagen maak je kennis met de evolutie van 1970 tot nu.
Je maakt ook kans om 5m³ brandhout te winnen tijdens een wedstrijd ter plaatse.
Voor onze jongste bezoekers is een BOSaardig kinderprogramma voorzien.


Programma  • 10.00 - 17.00 u. doorlopend:
    • 40-tal verkoopstanden: kettingzagen, snoeimateriaal, houtkachels, pellets, kliefmachines, hakselaars, …
    • infostanden bosbeheer en houtgebruik: carving, houtsnijden, wilgen vlechten, brandhout klieven, houten constructies maken, mobiele boomzaag, … maar ook ecologisch verwarmen met hout
    • demonstraties harvester en uitrijcombinatie, stronkenfrees, uitslepen met paard, aanplanting, schalmwerken, …

  • 14.30 u. Brandhoutverkoop per opbod aan particulieren
  • 17.00 u. - 21.30 u. Nababbelen in het Boscafé.

Meer info: http://www.limburg.be/bosenhoutbeurs