Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 3 van de 3
 1. #1

  aankoop nieuwe lijmtangen

  Op dit moment heb ik een paar oude kleine en te lichte lijmtangen en daarom wil ik graag een paar betere en sterkere modellen kopen. Buitenom de diverse afmetingen zijn er ook veel verschillende uitvoeringen. Waar moet ik op letten?
  Geheel smeedstaal, of gegoten staal? Wat is beter en waarom?
  Met of zonder kunststof beschermschoen/dop?
  Draaiknop of snelspan?
  Welke merken zijn aan te raden? Ik zelf heb gekeken naar Ironside, Irwin, Gedore en Bessey.
  Wat maakt een Bessey lijmtang nou zoveel beter als een huismerk van de Praxis of Gamma?

 2. #2

  Re: aankoop nieuwe lijmtangen

  Wanneer je een goede lijmtang dichtdraaid verschuift je te lijmen werkstuk niet. Ze zijn beter uitgelijnd. Overigens vind ik de tangen die Ecotools verkoopt ook wel goed werken.

  Bij mij vallen die goedkope tangen na een tijdje gewoon uitelkaar. Overigens hebben ze bij de Gamma ook van die houten tangen, die werken wel weer lekker, maar kan je er weer minder kracht mee zetten.

 3. #3

  Re: aankoop nieuwe lijmtangen

  Ik gebruik al jaren lijmtangen van het merk Bessey, deze zijn naar mijn aanvoelen veruit de beste die er op de markt zijn.
  Gebruik zowel de snelspanners als het klassiek model, als je veel spankracht nodig hebt zijn de klassieke beter, de snelspanners zijn, de naam zegt het al, snel te spannen :lol: maar de spankracht is minder.

  Bij extreme vervorming komen de Bessey's steeds terug naar de oorspronkelijke vorm, bij goedkope produkten laat dit veel te wensen over, die plooien zoals een strootje.

  Ook na jarenlange mishandeling blijft een goed merk mooi gangbaar.
  Nog een punt van aandacht is het beweegbare voetje onderaan de draadspil, de kogel van de draadspil moet hier ten allen tijde mooi in blijven draaien zonder vast te lopen.

  Er zijn zeker nog goede merken, je moet ze alleen leren kennen, in het begin zal er dan ook wel eens een miskoop tussen sluipen.

  Best is om eerst eens te proberen met één lijmtang van een onbekend merk om te testen, valt het mee kunnen er meer bijkomen, anders ben je weer één ervaring rijker.

  Wat mij in de loop der jaren wel opgevallen is: de laatste jaren word het steeds moeilijker om een degelijke lijmtang te vinden, het aanbod Chinese troep word steeds groter, weliswaar met mooi klinkende namen erop en heel gunstig geprijst, maar de kwaliteit vergeet je maar.

  Het gekozen materiaal maakt niet zoveel uit, je vind goede lijmtangen zowel gemaakt uit smeedstaal, gegoten staal, of een combinatie van smeedstaal met alu.spanbekken.

  Mvg,

  André

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top